fredag 23 april 2021

Tillökning

 Jag längtar alltid att få vara sk helt ledig dagen efter jag kommer från jobb men idag fredag så var det att skutta upp från sängen redan kl 7 och så var det full fart till sent på kvällen. Det gjorde ju inte saken bättre då jag inte fick sömn förrän mitt åt natten, går alltid lite på övervarv då jag kommer hem efter en hektisk arbetsvecka så det är inte så lätt att få tag i sömnen.

I alla fall var det att snällt stiga upp kl sju och sen rusa iväg till min trevliga tandläkar studerande , kanske någon missat men går som sagt i undervisiningstandkliniken och fixar mina tänder. Så det tar sin tid där , hon bokar alltid 2 timmar åt mig vad hon än gör för läraren skall kolla alla olika moment. Idag lappade hon ett hål och jag som varit skiträdd för tandläkaren tänkte ju somna i stolen för jag var så trött. Tror jag  skall börja vaka länge dagen innan jag besöker tandläkaren så kanske jag rentav tar mig en liten tupplur under behandlingen. Hon började skratta när jag sa att det skulle vara skönt med en filt över sig när jag låg där i stolen för när man på morgonen är trött så blir man så frusen.

Efter tandläkaren så körde jag iväg mot Raisio och söka papsen från sk familje intervall där han är 5 dagar i månaden , på hemvägen vek vi av i Rinta - Jouppi och fyllde på olja, kanske det hörs lite tokigt att vi har någon som fyller på oljan , är vi så förbannat bekväma att vi inte kan göra det själv. Orsaken varför dom gör det är att Mikko betalar en sk avgift där vi får all service på bilen om det är något och så klart skall vi ju använda den servicen då vi har möjlighet. 

När det var fixat så körde jag hem papsen och kom snabbt hem och åt för sen skulle jag till följande ställe med bilen där dom gör jobbet åt oss ...nämligen deckbyte. Nu skrapar ni er säkert redan i huvudet och  tänker att nu är det fan vad hon där Lissu leker någon Hollywood fru och inte gör något själv  mera. Men saken är den att då vi bor i höghus så får vinterdecken inte förvaras i källarförrådet så vi har dom förvarade på Rengas Turku och då byter dom decken och lägger dom andra i förvar då man far dit.  

Efter jag varit dit så for jag och plocka upp Mikko från jobb men sa att han måste komma med till Ikea för jag orkar inte köra hem han och sen åka tillbaka så vi for båda och snusade efter mitt efterlängtade skåp. Hade googlat och sett på modellen men ville se hur det ser ut i verkligheten och bra var det så det fick flytta hem till oss och bli mitt frukost skåp. Sen blev det lite impulsköp till sovrummet...lampor till mitt eget "hotellrum". Kommer nog bilder i något skede.



 

När vi kom hem från Ikea så monterade Mikko ihop skåpet medan jag fixade lamporna i sovrummet. Det liknar som han skulle montera ihop ett skötbord men kan lugnt säga att den tiden är nog förbi nu så ingen behöver oroa sig att det skall bli tillökning här.

 Sen började jag planera och fundera vad som kommer finnas på hyllorna på mitt frukostskåp. Fick det rätt så lyckat med första försöket men lite smått skall jag ännu fixa innan ni får se bilder.

Så denna dag har jag nästan rusat på lika mycket som jag rusade på jobbet men på lördag är det äntligen min dag som kommer att gå i temat... "No stress" !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar