lördag 24 april 2021

Här är mitt frukost skåp

 Går inte alltid som planerat , hade tänkt bjuda Mikko på en hotelnatt till Ruissalo Spa där vi i lugn och ro skulle ha firat min födelsedag på två man. Kidzen skulle vara hemma i och med att hotellet är i Åbo ocn nära hem om det skulle vara något akut.

Skulle ha varit så skönt att få lata sig nere i Spa avdelningen för den är ändast öppen för hotell gäster så det skulle säkert ha varit lugnt. Men så tyckte Mikko att då restaurangerna stänger så tidigt nu då det är dessa nya bestämmelser så är det så trist då man inte senare efter att man spa:at kan gå ner och äta i restaurangen. Själv tycker jag det skulle ha varit så mysigt med en spa kväll då vädret var så kallt och ruggigt.




Men inte gjorde det något för vi bestämde att vi blir hemma i vårt eget hotell ( läs hem) . Har lagat så mysigt i sovrummet med ledband bakom sängkanten där man kan ändra ljuseffekterna , detta tips har jag faktiskt tagit från rummen på Ruissalo hotell. Men på deras hotellrum går det inte och ändra ljusstyrkan .

 Dom har ju varit länge på marknaden dessa ledband men i vårt hem är det nytt och jag gillar det. Michelle skulle också villa ha i sitt rum längs tak kanten ledband som man kan byta färger. Får bli till näst  sen då vi börjar få allt annat färdigt inrett här hemma.  En ny soffa är ännu på listan här hemma , den vi har nu är köpt begagnad och vi har redan bott här lite över 8 år i denna lägenhet.









Nu har jag äntligen mitt frukost skåp klart och är skit nöjd. Det passade perfekt i vårt kök och nu skall det malas kaffebönor och kokas  Starbuckskaffe. Kommer säkert ta sin tid innan jag vet hur jag kommer ha sakerna på hyllan men kommer prova mig fram.



Äntligen får jag fram mina fina muggar (Iittala Taika) istället för att ha dom gömda inne i skåpet. Det är väl det som är meningen att man skall kunna njuta och se på dom fina sakerna man köpt , dom är en fröjd för öga så varför gömma dom bakom skåpdörrar. Ja funderade vilken väg jag skulle ha muggarna svängda men ville ha dom rätt väg , säkert samlas det lite damm i dom då dom står på detta vis men går så enkelt att skölja av dom innan man tar sig en kopp kaffe. 

Som ni ser så istället för att ha värmeljus i Kastehelmis ljushållare  så har jag använt dm som små skålar.

 

 

 

Sen finns det lite smått och gott på hyllan ...te, socker , honung , sötningsmedel , mellan målskex , Oboy kakao och sen kommer det snart en liten burk kex ifall man vill ha till eftermiddagskaffet.

Är så superglad att jag råkade hitta en artikel om dessa frukost skåp och nu har jag mitt eget i vårt kök. Lite smått att fixa ännu med kablar och skarvsladd så jag får till maskinerna. Lampan som lyser i hyllan är från Ikea ett ledband som man kopplar ihop del efter del och sen la jag fast det i övre hyllan med dubbeltejp och wow så har jag belysning. Jag har samma ledlampor limmade bakom en tavla och det är jätte fint då det lyser upp hela stora  tavlan där tema är världskartan.


 

Efter att jag fixat i köket och på samma gång städat köks skåpen så åkte jag till affären och köpte ingredienser för taco , vad vore en lördagkväll utan taco så det blev rätt mycket uträttat denna lördag  fast det skulle vara tema...no stress. Men nu känns det skönt då allt är fixat i  köket  och lycka att ha mitt eget frukost skåp som pryder upp vårt lilla kök...det gör mig så glad.

Skrev i ett tidigare inlägg att nu detta år då resande har varit lagt på hyllan för oss så har vi satsat mycket på hemmet och gjort en liten make over här. Förstås då jag gillar att inreda så tar ideerna aldrig slut men just nu är vi nöjda så här och sen blir det väl tll hösten lite mera höstfärger som får flytta in här. Men nu välkomnar vi våren och njuter av gott kaffe ...naaamm Starbucks.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar