tisdag 13 april 2021

Reser i egen säng

 Söndagsrutin, det blev  att vakna sk pitkä kaavan mukaan som för oss betyder....vi är länge i sängen , knäpper på tv:n ,  dricker vårt morgonkaffe (förmiddagskaffe) i sängen och idag såg vi på intressanta dokumentärer från olika delar i världen. Så vi kan med andra ord säga att vi var ute och reste. Vi var i Usa , Indien och Mexico denna gång och ingen risk för corona så länge man ligger i egen säng och   "reser".

Tror nog denna årstid gör myror i kroppen åt mig , skulle just nu ha sådan lust att hoppa på flyget och åka till Gdansk. Gå runt i gamla stan , ta mig en Starbuckskaffe och njuta av vårsolen där, gå längs med ån , känna igen alla mysiga platser och fina byggnader och sen förstås shoppa lite. 

Kollar med jämna rum priser på flyg dit och hotellpriser och dom håller sig på bra nivå. Det skulle nog säkert vara möjligt att flyga dit om man visar negativt corona intyg men det lär vara dyrt att ta det  och sen vet jag inte hur det är då man kommer dit som negativ ifall man behöver vara i karantän och sen måste man också då man kommer tillbaka ta corona test för att se om man är negativ. Så fast man kan resa billigt dit så blir hela processen att komma iväg dyr.

Skulle ju ha tid nu då jag är permitterad att sitta hemna i karantän om de skulle behövas. Sen vet man ju inte hur det är med reseförsäkringar och vad dom står för om man skulle bli sjuk. Men att gå runt med mask där skulle inte göra något  för det måste jag ju också ha då jag rör mig här i Finland. Men avvaktar och ser nu när dom börjar lätta på tyglarna här i Finland och sen får man se när resande  blir möjligt och vilka alla intyg det behövs för att komma iväg någon gång.

Känns nog jätte konstigt då någon bestämmer att "du får inte resa" nu då man skulle ha tid och möjlighet. Men som vi sa att vi är så bortskämda i Finland att kunna resa fritt i världen och nu känns det så otroligt konstigt då man inte får åka någonstans. Men sen finns det länder varifrån det är jätte svårt att tex få visum och folk som aldrig kan resa , så nog har vi det bra och klarar oss nog att vänta ännu på att få komma iväg ut i världen.

Idag nöjde vi oss med en mini utfärd till Hirvensalo här i Åbo.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar