torsdag 8 april 2021

Dofta Cocosnötter

Så var då påsken också över för mig , anlände idag hem till Åbo. Dom andra åkte redan på måndag eftermiddag , Angelica och hennes team for till Kyrkslätt och mitt team for till Åbo. Själv bestämde jag mig för att bli kvar där och städa i lugn och ro  nu  när jag är permitterad och har tid att njuta av min stuga. Vet att gänget klarar sig bra hemma men dom har blivit lite bortskämda då jag står och passar upp dom varje dag. 

 




Fast jag är så otroligt social så trivs jag också så bra att få vara helt ensam och nu då vi till påsken alla var samlade så blir det ju mera liv och rörelse i stugan så därför ville jag bli några extra dagar bara för mig själv. Tycker  det är så skönt att få städa och greja helt ensam och sen  efter att allt är klart bada bastu , sätta mig framför öppna spisen och njuta av tystnaden.

 

 

Behöver dessa tysta stunder nu som då för att må bra. Jag trivs otroligt bra med folk omkring mig och som ni vet så längtar jag ut i världen för att få se och träffa människor från olika kulturer men ibland vill jag bara vara helt för mig själv och då passar det bra med att fly till min stuga i Himos. 


 

 

Möblerade lite om och flyttade soffan , tycker att det passar bra och kommer ha det ett tag nu på detta vis. Provade att ha bordet svängt åt olika håll och båda passar helt okej. Det  som är synd med dessa fönster ( kanske skrivit det tidigare) är att balken i mitten blir just där som man sitter och skall titta ut så därför skulle det vara mera praktiskt att ha fönster utan fönsterkarmar i mitten , men men sådant kostar också en del euro att byta ut.

Sen funderar jag vilken färg på soffan jag skall ha sen när det blir aktuellt att byta , tycker rätt bra om denna blå färg men ibland funderar jag på om nästa soffa blir grå , tiden får utvisa.

 

 


 

Nu har det inte blivit att ta in på hotell ( där jag också tycker om att vara) på ett tag i och med att Spa avdelningarna varit stängda men får väl hoppas att allt snart kommer igång igen så där sakta men säkert.

I alla fall blev det mycket friskluft till påsken, mycket mat och påskgodis godis och igen roliga minnen/foton att plocka in i arkivet och minnas med glädje. Fast året som sagt har varit mera onormalt än normalt så har jag ändå trivts bra med situationen mot vad säkert många andra har gjort. Har under detta år haft en massa roliga saker som jag fått vara med om och detta var en rolig avslutning på säsongen då jag äntligen såg att mitt knä klarade av att åka slalom...lycka. Kommer leva länge på detta och det riktigt harmar att säsongen snart är över för det är så otroligt roligt att susa ner i backarna fast jag ännu bara är i dom mindre backarna. 

Känns lite vemodigt att snart packa ner vår skidutrustning men det går nog snabbt så är det igen ny skidsäsong .Tills dess får vi hoppas på en varm sommar och lata dagar på beachen , men vi håller tummarna att vi ännu kan göra dom sista åken till valborg.

 

Nu då jag var i stugan så köpte jag till alla sängar nya dynor/ skydd till dynorna  och till näst skall jag köpa nya täcken. 

 

 

 

 

 

Köpte för ett tag sen madrass skydd till alla sängar och i något skede blir det att fundera på nya sängar för dom är så otroligt mjuka dom som är där nu . Lämnar nog säkert några mjuka sängar för alla tycker om lite olika varianter. 

Sen tror jag party folket inte bryr sig om var dom sover , dom kan till och med sova sittande i en fåtölj. Minns själv från ungdomen att till och med  en matta kändes skön att sova på då man var helt trött ( läs full ). Tror knappast jag mera skulle klara av och sova på någon matta , skulle inte ens ha lust till det och absolut inte mera ha lust att vakna upp med  baksmälla. Fy fasiken för gammal brännvins smak i käften och huvudet  som tänker sprängas i tusen bitar...nej tack sådana mornar längtar jag absolut inte till.

Finns inget skönare än att vakna pigg / utvilad  och hela jag doftar Cocos av min Body Butter från Lidl, hellre den doften istället för inpyrd tobak och gammal brännvins lukt. Nu låter jag som en gammal kärring som orkar tjafsa och tjafsa om brännvin/tobak men tur att vi alla tycker om olika dofter för visst fasen skulle det vara trist att vi alla går runt och doftar " Cocosnötter".

Hoppas ni alla mår lika bra som mig efter påsken, känner er utvilade och doftar Cocos som jag ( fniss). Det var synd idag då jag höll på att dammsuga innan jag skulle åka från stugan så hörde jag inte att dom hade ringt från kontoret och när jag lite senare ringer tillbaka så hade någon annan hunnit få platsen. Det är just detta som är nackdelen för jag kan ju inte gå runt med telefonen i handen hela tiden , likaså i nästa vecka när jag skall till tandläkaren så har jag telefonen på ljudlöst så då har jag inte möjlighet att svara om det skulle råka komma samtal.

Men jag får väl försöka hitta något positivt  då jobbet for förbi näsan så kan jag ordna pizza weekend med familjen där vi alla får laga vår egen favorit pizza. Förra gången dom bakade pizza så hade jag min fastekur men nu skall jag mixa ihop min favvo pizza. Vad skall ni andra gottar er med till veckoslutet, kanske många redan börjat grillsäsongen och slänger något gott på grillen.

Skall bli spännande och se hur nästa vecka blir för nu skall mina kidz ha sk Hybrid studier som bertyder att alla 7:or 8:or och 9:or skall turas om att ha närstudier. Tror det var så att när sjuorna är i skolan så är åttorna och niorna hemma , sen är det följande årskurs som är i skolan och dom andra är hemma och så byts det hela tiden. Får se vad det blir av detta. Men visst ser på att ungdomarna börja sakna att få träffa varandra in real life så vi håller tummarna att detta projekt är bra.

Vem vet hur många nya namn det kommer att komma ännu innan denna Corona är över...nu har vi redan provat Distansstudier som nu byts till Hybridstudier och efter nästa vecka är vi sen klokare. Hoppas verkligen snart man igen får höra ordet Normalstudier.

  
 
Tack och go natt från mig

 



 

 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar