tisdag 27 april 2021

Nu har jag energi igen

Tillbaka hemma efter ett super dygn i Ruissalo , behövs inte så mycket för att igen orka men vardags rumban. Nu har jag energi igen så jag klarar mig. Brukar säga att detta borde alla mammor  och pappor göra ibland , att ett helt dygn ta sig en break från vardagen och bara rå om sig själv. Visst är det viktigt att man också åker iväg  tillsammans men alla behöver vi ibland få vara ensamma.

När jag igår kom upp till hotellrummet efter att jag varit nere på Spa/bastuavdelningen i tre och en halv timme så smörjade in mig med härligt doftande cremer och hörde på Eurovisons låtarna från min telefon långt in på småtimmarna ...då tänkte fy fasiken vad lyx detta är. 

 

Om Mikko nu skulle varit med så skulle han ha velat se på tv och då skulle jag ju inte kunnat höra på mina ESC låtar ,  sen går han mycket tidigare än mig och sova så där skulle jag sen ha försöka vara tyst som en mus. Nej som sagt ibland behövs det att du bara får rå om dig själv och göra det du vill.



 Mikko är den som vaknar tidigt och jag gillar och sova länge . Vaknade till denna vackra vy idag då jag steg upp till och med solen tittade fram mellan varven. 


 

Efter frukosten var det skönt att gå upp en stund på rummet och kasta sig i sängen för man måste checka ut  först kl 12. Jag checkade ut lite tidigare för jag for sen ännu till Spa/bastuavdelningen och njöt ett par timmar innan jag for hem.

Väl hemma så var det som vanligt , vardags sysslorna väntade snällt på mig. Fanns inte så många val än ta sig an " houskeeper" rollen efter att fått semestra ett dygn i Ruissalo. Ibland skulle det vara skönt med 2 hotellnätter för detta ena dygn går så otroligt snabbt. Har ännu 7 ggr kvar på mitt Spakort så skall nog någon dag fara dit och simma igen, enligt hon som satt i  reception så får man nog komma till Spa fast man inte övernattar för det har bara varit för hotellgäster nu under coronan. Passar mig mer en perfekt att fara dit och simma igen för där brukar vara jätte lugn på förmiddagen.

Hur är det med er andra som redan fått vaccin , har ni vågat börja röra  på er redan eller känns det tryggare att vara hemma? 

 Jag vet inte när jag kommer att få vaccin men försöker så tryggt som möjligt leva en vardag utanför glasbubblan med att följa reglerna med avstånd , mask , handhygien osv .  Ni kan säkert gissa att jag är som på nålar efter att jag idag såg på nyheterna att Finnair börjar öka sina flygrutter och kallar tillbaka personal som har varit permitterade....nu längtar jag verkligen efter vaccin!! 

 

 

 


 

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar