torsdag 29 april 2021

Min nya skidjacka...jag bara älskar den!!

 

Sitter nu och planerar veckoslutsfirande ( Vappen ) som skall firas med min kära familj. Vi kommer åka till Himos med 2 bilar för jag kommer starta redan tidigt på fredag morgonen efter jag kört kidzen till skolan och resten av gänget kommer sen då skoldagen och arbetsdagen är förbi. Sen blir jag ännu ett par extra dagar där efter veckoslutet och fixa lite inför sommaren , helt för mig själv i lugn och ro. Känner att jag behöver det nu efter att paspen igen satte alla mina tankar upp och ner med sitt planeras om kryssning och skytteresa.






 

Många kanske undrar varför vi inte tar pappa med till Himos , men det går tyvärr inte. Han behöver nuförtiden hjälp med nästan allt och skulle han vara med så skulle vi inte kunna göra något annat än sköta honom. Mikko jobbar så mycket på vardagarna och stugveckosluten är för oss viktiga där vi hittar på roliga saker tillsammans och har vår gemensamma tid.

 

Nu är det sista veckoslutet som backarna (Pohjoisrinteet) är öppna och då vill vi såklart åka slalom så mycket vi bara hinner för sen är det paus igen tills nästa säsong. Länsirinteet är redan stängda för denna säsong. Vart for denna vinter , tyckte just det var november och jag var helt faschinerad när snökanonerna jobbade på för fullt med att få snö i backarna. Minns att jag kom från ett snöfritt Åbo till ett snöigt Himos och blev så glad hur det var ljust och fint med snötäcket på marken och i backarna.

 

 

Men som sagt alla årstider har sin charm och visst har vi en fin tid framför , men då det är så förbaskat roligt att åka slalom så känns det så trist att packa ner skidutrustningen men snabbare än vi vet så är det dags att hoppa i slalompjäxorna och upp i backen igen. Till nästa säsong skall vi köpa snoawboard åt Jaromir för han provade det till påsken och han var superduktig. Nu ville han hyra snoawboard till vappen så han och Mikko får "snoukka"  så tar Michelle och jag skidor. 

 


 

Försöker med all makt förlänga denna vinter , nu då alla sitter och beställer sommarkläder och fina sommarklänningar så vad gör jag...jo beställer vinterkläder ..skidjackor, hjälm, kollar skidpaket. Det är nu som vi måste vara igång vi som gillar vintern ,  man får skidkläder m.m  till superbra pris nu.

Här ser ni mitt nyaste fynd för nästa vintersäsong....min nya skidjacka som jag älskar!!Skall inviga den nu till vappen och passar bra att avsluta denna vintersäsong med min härliga , färggranna Flamingojacka.


 

  Inte jag på bilden nedanför utan den är googlad. Har ännu inte börjat "snoukka" men inte vet man vad jag hittar på till nästa vinter. Det är härligt då man älskar spänning i livet och man skall fasen leva som dagen vore den sista. Så vem vet , kanske jag beställer en snowboard åt mig till nästa säsong.


Synd så hade dom inte byxor i min storlek annars skulle jag absolut också beställt byxor och varit som en Flamingo i skidbacken nästa vinter. Kanske jag borde ha en hjälm i samma tema (fniss). En pink hjälm skall jag i alla fall beställa till nästa säsong.

                                                       Discord Mat 

 Nu får vi hoppas på bra väder till veckoslutet så vi kan sitta och grilla korv, dricka mjöd och smaska i oss munkkar i skidbacken. Kommer säkert att vara tjo och tjim för där skall vara olika tävlingar och från kl 11-15 så kommer där finnas en Dj som spelar en massa bra musik. Sen avsluta dagen med bastukväll och sitta och njuta av elden i öppna spisen. Sen håller jag tummarna att pappa håller sig lugn här i Åbo så vi inte får något samtal då vi är i skidbacken att han stuckit iväg på äventyr.

Är det flera som skall åka skidor ännu till vappen , kanske någon är på väg till Lappland för att göra dom sista åken?? 

Ni som inte skidar hur kommer ni att fira vappen?


 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar