söndag 18 juni 2017

Var sov jag på lördag natt??

Nu skall ni få läsa om vad man också kan göra då man är på jobb ...man kan ha ha lite roliga äventyr som man sen kommer ihåg då man sitter i gungstolen.Natten till lördagen så var det ju "sova ute natten" och det var min arbetskompis L som hade bestämt att hon skall sova ute och jag började fundera att vi är ju på jobb....men inte är det ju så svårt ...man tar sin utrustning med sig och sover på deck.Så det blev så att vi kunde sova ute fast vi hade arbetsvecka.Förra gången sov jag men min pojke på balkongen då det var "sova ute natten" och det var hur roligt som helst...så det kommer verkligen att bli en traditon.Hoppas kunna sova  på en massa olika platser då det är "sova ute natten".

Många undrar att får man göra så att man sover ute då vi är ombord på jobb...vi frågade snällt av dom "stora pojkarna"  (kapten och styrman) och det var inte förbjudet men observera.. vi gjorde detta på vårt eget ansvar.

Vi slog läger uppe på deck tolv där personalen har sitt eget område och riggade med underlag och sovsäck,liten matsäck och förstås klockor i olika varianter så vi inte skulle försova oss till arbetet.

Fast jag hade haft en lång arbetsdag med full fart så tog det nog sin tid att få sömn...vi var vakna då vi kom in till Långnäs,Åland på natten och tror nog jag låg vaken en stund efter det men sen somnade jag nog i något skede.Vaknade med ett ryck runt fyra tiden och undrade vad klockan var men det var bara och svänga sida och fortsätta sova skönt i sovsäcken.

Klockan 7.30 vaknade vi upp i Stockholm och så var det att packa ihop sin lägerutrustning och gå ner till hytten och på med arbetskläderna och börja arbetsdagen.

Alltså jag tror jag skulle tycka om att sova ute på sommaren.....så härligt med frisk luft och nu  fick vi verkligen frisk havsluft.Kände mig så otroligt pigg och på gott humör efter att sovit ute.Någon undrar säker om vi frös...men svaret är nej.Vi var utrustade med varma sköna sovsäckar.Min arbetpolare har en sovsäck som tål -20 grader.....kanske man investerar en sådan och tar sig ibland en tupplur på balkongen i vinter.

Skulle vi ha större balkong hemma så skulle där absolut finnas en säng och jag skulle ofta sova på balkongen ...det gör så gott.

Var det någon av er mina bloggläsaren som också sov ute på lördag natt??




Riggar upp läger på deck 12

Härlig utsikt

Härliga vyer att se på innan man somnar.

Min arbetskompis i sin varna sovsäck.

Nerpackad i sovsäcken...

....gääääääsp!!!!


Vaknade till denna vy på söndags morron.....go morron Stockholm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar