fredag 9 juni 2017

Hur gick det för Mikko och mig

Igår var det så fullt upp att till och med bloggen fick vila.Jag började dagen med att åka och söka min papse som skulle vara med oss 4 dagar och lite så där smått värma upp sig i sin city lägenhet.Där är ju allt lite så där halv färdigt..det tar nog sin lilla tid innan vi får det fixat och mysigt men det är på gång.

Han verkade helt nöjd över lägenheten ...men som sagt vi kommer att ha huset kvar så han får nu komma och gå i den takt han vill och sen ser vi mot hösten om han vill bli här längre i Åbo eller om längtan till huset blir för stor.

I alla fall lovar jag att vi haft full fart från morron till kväll....här får han i alla fall inte tiden lång.
Vi började igår med att ta honom på "Lava tanssi" vid Littois stranden...jag och Mikko skall ju börja på allvar dansa och lära oss en massa olika danser.Pappa har ju  tyckt jätte mycket om att dansa men som sagt benen löper inte mera som förr men han hade jätte roligt att få vara med och höra på musik och se på folk som dansade.

Sen är det väl en del som funderade hur det gick för Mikko och mig på dansgolvet....om vi säger så att det var första gången vi dansade rumba bolero tillsammans så kan jag säga att det inte var fyskam och vi hade så förbannat roligt.
Vi for dit redan till kl 18 och så var det danskurs en och en halv timme och det var jätte roligt ,massor med ivriga dansaren och sen var det hela tiden parbyte så man fick öva rumba med en massa olika danspartners....en del superduktiga dansare och en del lika nybörjare i rumba som jag....men visst tusan hade jag fått stegen inpräntade i hjärnkontoret innan dansen började 19.30.

Nu är det bara att flitigt öva och få det och löpa smidigt tillsammans med min danspartner ala Mikko.Jag har ju dansat mycket förut men aldrig lärt mig att dansa dessa traditionella danserna som tango,rumba,bugg ,foxtrott m.m.I ungdomen dansade jag ettag i Helsingfors i Aira Samulins dansskola och min danslärare var Marco Bjurström.Men det blev så dyrt att åka dit och dansa en gång i veckan så jag slutade....men ingen har sagt att det ännu är försent ....nu skall vi börja på allvar.Vi funderar redan lite om vi skulle fara till Uittamo på söndag och dansa .....men om det inte blir av så skall vi igen nästa torsdag då jag är på ledig vecka till Littoinen på dans.

Där var överraskande mycket folk i alla åldrar och jösses vad härlig stämning...en del var så fint uppklädda i pinup klänningar i alla vackra färger från blommigt till prickigt.
Vänta bara då stegen börjar löpa lite bättre så skall jag tammetusan köpa en fin pinup klänning ala 50 talet med en tyllkjol under och håret uppsatt i hästsvans med en rosett .Där fanns också ute terrass där man kunde dansa bland dom gröna lummiga björkarna och blicka ut mot den fina sjö som finns där.

En sak som jag också uppskattade att folk verkligen var där och dansa och ha roligt och inte supa och slåss.Där fanns inte ens alkoholförsäljning.
Man märkte på dom som dansade att det verkligen var deras hobby och stora passion och jag vill själv en dag bli lika duktig som många av dom och kunna göra massor med fina danssteg.

Har inte på många år varit ut på dans/disco men det som jag verkligen hatar är då nån kommer och bjuder upp  och är ungefär 3 promille full,kan nästan inte stå på benen ,stinker brännvin och svett,sluddrar så du inte har ett hum om vad typen menar osv ..då brukar jag artigt tacka nej för det finns inget värre än att stödja upp en danspartner som nästan är på väg att flyga omkull vid första danssteget.

Mikko tyckte också det var en super lyckad kväll så jag tror vi har hittat oss en ny hobby som ger oss glädje och också mortion.Sen är det ju roligt och ha gemensamma hobbyn då barnen blir äldre och vi kan komma och gå hur vi vill.För många känner sig så otroligt vilsna då barnen flyttar för ofta har allt kretsa kring just barnen och barnens hobbyn...tror det är också viktigt att ha gemensamma hobbyn då den dagen kommer att vi är på tumis.Men det har jag skrivit förut att vi har så mycket att göra att vi nog inte kommer få tiden lång sen då kidzen flygit ur boet.


Fotat uppifrån danspaviljongen

Längst till höger skymtar ni terassen där man dansade ute

Farsgubben väntar på kaffe och munk

Sådana bilar kunde man också hitta parkerade vid dansbanan.

En förväntansfull trio

Härliga pinup klänningar

Oj denna svarta med röda rosor var min favorit


Kvällens orkester som spelade super bra....inte bara finsk humppa.



En fin kvällsbild före vi åkte hem 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar