torsdag 22 juni 2017

Torg runda

 Idag har vi hela gänget varit samlat och haft en dag av glädje och skratt.Som min kusin skrev ...att hålligång är den bästa medicin för min pappa och så är det nog.
Alltså han är så glad då vi har han här och han får nog verkligen vara med om än  det ena och än det andra.

Idag tog vi han med på lite större torgdag än han är van med där han bor.Vi for till sommartorget här i Åbo mitt i centrum.Vet inte ens när jag själv varit in på torgdag.Blir rätt sällan att fara in till stan med där är så roligt och gå runt och se på folk och alla härliga blommor dom där finns att köpa,frukt ,grönsaker,fisk m.m
Synd bara att det var rätt blåsigt idag igen och rätt kallt.

Vi tog en liten paus i vår torgrunda och satt oss ner på torgcafe och tog oss en fika.Det bubblade glädje i luften ....och när vi satt där i lugn och ro och fikade så kom det en ordentlig vindpust som resulterade i att papsens munk och servett flög ner på marken och ni skulle ha sett kidzen reaktion.Alltså dom (och jag också) skrattade så dom tänkte pissa på sig.Jösses så vi hade roligt.

Sen efter det for kidzen och snurrade på ett hjul som faktiskt inte ens kostade något och så vann dom båda varsin biljett till Superpark en inomhus aktivitetsbana som finns i Holiday club Caribia.Så nu har dom något att se framemot under sommarlovet.














På kvällen började jag lite pynta här hemma inför morgondagen ...oj vad det blir fint och mysigt...kommer att bli en riktigt bra citymidsommar.Det ända jag kommer att sakna i morron är en ordentlig vedbastu....oj då man kämpar med att få eld i bastun och den härliga rökdoften och veddoften.Men tar i morron den enklare varianten här hemma.. knäpper på knappen att bastun blir varm och sen in med massor av björkkvistar så nog får jag upp midsommar stämningen här också.
Tror nog också att sillen och nypotatisen smakar lika gott här hemma som i stugan....och så blir det ju en midsommartårta med jordgubbar som vi köpte idag på
torget....och som sagt kvällsmenyn blir hemlagade hamburgare.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar