fredag 22 mars 2019

Mycket att lära sig

Att jobba med kropp eller knopp kan vara tungt på två olika vis. Denna vecka började jag mitt arbetspass med att vara på hyttsidan och riva lakan för att sen ett par dagar hjälpa till i Info.

Då jag jobbar på hyttsidan så är ju hela kroppen under press och man har så mycket olika arbets rörelser så ibland efter en hektisk vecka så känns det nog i många kroppsdelar att man verkligen jobbat.

Att jobba i Info disken är ju inte kroppsligt tungt men där får i det stället knoppen jobba till 100% och då man jobbar som inhoppare så hinner man ju inte komma in i rutinerna som en som har det som sitt heltidsjobb. Men man lär sig hela tiden mera och  mera och bir mer och mer säker på sig själv.



Men att tex jobba som receptionist är lite lika som att jobba som frisör ...man blir aldrig fullärd. Det är ett yrke som hela tiden rör på sig och man kan utvecklas hur långt som helst.Bara och läsa, läsa och öva. Ibland måste man nolla allt och då är Seiska en bra tidning att slöbläddra igenom.






Då jag jobbade som frisör så var det ju viktigt att följa med trender och mode. Kurser gick jag i den mån jag hade möjlighet och också med att ta tips och ideer från nätet och  öva , öva och åter öva så kom man långt. Det är upp till man själv hur mycket man vill satsa på sig själv och sitt yrke.

Jag har själv alltid gillat utmaningar så därför var det ju roligt att jobba som frisör men att vara egenföretagare var jätte tungt.

Nu då jag fått prova att jobba i Info på Grace så har jag verkligen fått lite blodad tand och vill gärna lära mig ännu mera inom den typ av arbete. Jag tror att jag skulle trivas jätte bra som receptionist på  tex något  hotell. Jag har ju alltid varit den som tyckt om att drömma stort så vem vet ännu var på detta jordklot jag står i nån reception på ett fint hotell då kidzen flyger ur boet. 

Ända nackdelen är ju att åren går ju så tusans snabbt och jag skulle ha en massa saker ännu som jag vill göra/prova i mitt liv....så hoppas att jag får vara frisk och leva länge.

Många kanske undrar vad skall Mikko sen göra om jag skall jobba utomlands på något hotell...nå Mikko är ju busschaufför så han kan köra turistbussar.

Nu har då min hjärna fått jobba intensivt två dagar uppe i infon.... men inte tar krafterna slut att "jobba" lite till på fritiden. Nu är jag nämligen i hytten och söker resor åt mig och min kära family. Semester resan har jag börjat planera sakta men säkert, sen vill jag fira morsdagen någonstans och som sagt så skulle jag vara sugen på att trycka in en  kort resa till Los Angeles i höst och säkert blir det en och annan resa  till Gdansk detta år....måste ju använda mina Wizzair credit.




Det finns ALLTID motivation att söka resor och lovar så mycket som jag håller på att söka, jämföra pris, jämföra hotell, söka olika platser och en massa fakta på min lediga tid så kan jag nästan säga att jag jobbar heltid på min lediga tid. Skulle jag få lön för allt jobb jag gör åt mig själv då jag är ledig  så skulle det inte vara så tokigt. 







En god sallad innan det blir god natt...ha ett trevligt veckoslut allihopa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar