tisdag 19 mars 2019

Vi såg Gdansk högt uppifrån



Jag har inte googlat vad som egentligen finns att göra med barn i Gdansk men en tur med Amber Sky (pariserhjul ) blev verkligen uppskattat av våra barn.




Det som jag också brukar googla då vi gör familje resor är olika vattenparker/spa..nu vet jag faktiskt inte om sådant finns i Gdansk men i Sopot hittar man Aquapark som vi besökte i fjol och barnen gillade det super mycket.






Men det som är roligt då man reser är att se staden/platsen  sk uppifrån ...en stad ser helt annorlunda ut då du får blicka ut över alla taken och se dom mäktiga kyrktornen som så ståtliga skiljer sig ovanför hustaken.




En gång var jag och Mikko  och gick 409 trappsteg upp i den mäktiga kyrkan
Mariakyrkan ( Bazylica Mariacka) och det var härlig att stå där uppe och blicka ut över staden.






Lika mäktigt var det att åka Amber sky...man fick verkligen se sig runt. Priset för en åktur på 15 minuter var 6,50/pers  och då åkte vi tre eller fyra gånger runt så man hann nog se. Om man vill åka lite längre tid så har dom en VIP korg som där man får åka  30min ..nu minns jag inte vad det kostade och om det ingick något annat i VIP åkturen...men i alla fall får man chans att blicka över staden lite längre.

Synd att det var en lite molnig dag ...staden skulle verkligen ha visat sig bättre med klarblå himmel och sol.






Sen för sådana som är intresserade så kan jag rekomendera att också prova en åktur i Amber sky också på kvällen då det är mörkt för en stad ser helt annorluna ut som sagt i dagsljus och mörker.Nästa gång kommer vi att åka hjulet då det är mörkt.

En stad är fin att se i dagsljus men på kvällen blir det något magiskt över över städer då belysningen tänds och en massa olika färgers lampor lyser upp staden. Likaså är det så fint att se en massa upplysta skyltar och texter kvällstid. Har nog inte sett än magiskare stad än Las Vegas i kvällsbelysning...den är nog absolut min nr 1. Där lovar jag att belysningen inte tar slut i första taget....och jag har säkert redan sagt det tusen gånger att ni som åker dit åk upp till Stratospher både dagtid och kvällstid och sug i er all magi som denna stad bjuder på.

En stad som jag som sagt ännu i mitt liv vill se i night lights så det är Singapore..tror den staden kan ge lika magisk känsla som Las Vegas.

Syskonkärlek fast det ser ut som nån av flickorna skulle slått Jaromir på ögat.


 I detta inlägg får ni se en massa bilder på vår familje utfärd i Amber sky. Vi hade jätte roligt på vår åktur....mycket glädje, skratt och just vår egen familjehumor som vi älskar....vi är nog en riktig tokrolig familj.





Ovanför ser ni ett par bilder av Amber sky i night lights ...magiskt .





Det fanns en så otroligt fin , sagolik karusell nere vid ån...men vi for inte denna gång och åka.  

Bilden nedanför tog jag då vi satte uppe i Sky baren på Hotell PURO kvällen innan vi skulle flyga hem. Gillar att se städer i night lights uppifrån höga platser.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar