måndag 4 mars 2019

Alla flickors drömdocka

 Idag skall jag inte skriva om människor i detta inlägg utan dockor och inga vilka dockor som helst utan alla flickors drömdockor....Barbiedockor.
Dom flesta flickor har väl i unga år  lekt med Barbie och en del har väl sina kära Barbien sparade i någon låda som minnen från barndomsåren.





Jag själv har några  sparade men tror att en del tappats bort i och med att jag flyttat en del gånger. Men en av min stor favorit i min Barbie samling var en mörkhyad med långt svart här...en så otroligt fin Barbiedocka och minns hennes fina lila klädsel ...oj oj den dockan då jag såg den där på hyllan. Den bara måste jag få....och jag fick den...nu minns jag inte om det var min farmor som gav pengar till den eller om jag fick den till julklapp....men denna vackra Barbiedocka blev min och var en av dom bästa i min samling.





Nu blir jag lite osäker om jag har henne kvar något mera (tror inte det ) men måste faktiskt då jag nästa gång åker hem på ledigt kolla i Michelles Barbiesamling hur många av mina gamla Barbisar finns i hennes låda.




Jag hade många Barbiedockor då jag var liten men jag lekte jätte mycket med både vanliga dockor och mina barbiedockor dom blev verkligen inte och ligga i någon knut...sen lekte jag också mycket med mitt dockhus...så dockor har nog varit min favorit leksak.



I alla fall skall jag i detta inlägg visa att man aldrig blir för gammal för att " leka " med Barbiedockor...dessa skulle man ju absolut inte våga röra så otroligt fint fixade är dom. Men här är en ide för dom som alltid tyckt om Barbiedockor så kan man ju fortsätta på äldre dar att leka på detta vis med dom.....man kan sy och pimpa sina dockor och fast ha en stor samling hemma som Terhi har gjort.



Kolla hur superfint hon har gjort ...allt i minsta detalj ....allt från så otroligt fina aftonklänningar, väskor , hattar till superfina underkläder. Alltså helt otroligt.



Terhi jobbar som konsult här på Grace i taxfree och detta är hennes hobby sen ca 1 år tillbaka att köpa Barbisar på loppisar och sen sy och fixa en massa fina kläder till dom och ha dom som prydnad och nu har hon haft en utställning i en månad här ombord på Grace.






Alltså denna hobby skulle ju passa mig perfekt...tycker om allt fint och blingbling, tycker om att pyssla , sy , fixa och trixa så vem vet ifall detta blir min hobby  då jag får mera egen  tid  att göra sådant som jag brinner för .....då jag inte är ute och reser så kan jag sitta hemma och pimp my dolls.


Titta på dessa bilder och alla små detaljer ...alltså helt super duktigt jobb av Terhi. Hennes bilder finns också på instagram  sök på namnet therhiester och dessa foton  har jag lov av henne att visa här på min blogg.



























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar