lördag 9 mars 2019

Mina arkiv , Mello och snö

Efter jobbet idag blev det att hastigt rusa till hytten.....det var ju Mellokväll , alltså Sveriges uttagning till den stora Eurovision Song Contesten i Tel Aviv i maj.





Gick yttre vägen för att få lite friskluft och ...yess det snöade....jag har nog blivit en aning kollrig då jag blir glad då det kommer snö...istället borde jag ju vid det här laget börja vänta på våren. Men jag vill  att vi hela gänget hinner njuta  i Himos då vi skall dit och skida.







Jag har inte så aktivt följt med Sverigesdeltävlingar men ändå nog haft lite koll vilka som gick med till finalen och deras vinnar låt är helt okej men kanske inte riktigt helt min smak....Sverige brukar ju komma med super bra låtar och jag tyckte faktiskt dom lyste med sin frånvaro i år.

Sen tycker jag det nog är trist då låtarna spelas jätte mycket på radion före den stora ESC finalen....man blir en aning le på dom och sen till slut så blir låtarna lite som en i mängden av alla andra låtar som spelas på radion.




Jag lyssnar jätte mycket på musik...på min jobbvecka blir det mest bara på kvällen då jag slutat jobba men hemma på min lediga vecka så går det inte en dag som jag inte lyssnar på en massa bra låtar.

Antingen lyssnar jag via Spotify , Youtube eller så blir det ibland Dansbandskanalen från Sverigen....jag lyssnar sällan på radio. Ibland kommer det perioder där jag lyssnar otroligt mycket på äldre eurovisionslåtar och det finns så massor med bra låtar i mitt favoritarkiv...så visst har det under alla dessa år jag haft ESC som hobby kommit otroligt många bra  eurovisions låtar.

Ibland gör jag så att jag börjar lång långt tillbaka och går igenom alla låtar i ESC från tex  år 1974 sen fortsätter jag framåt år för år vet faktiskt inte hur många gånger jag redan hunnit igenom ALLA eurovisions låtarna men nog är det många gånger. Sen mina favorit låtar lyssnar jag rätt så ofta på .

Borde säkert något tag lyssna igenom dom alla igen och laga en ny favorit lista .
Har alltid tyckt om att ha ordning och reda och en massa olika listor och arkiv och nuförtiden är det så roligt då man kan göra så mycket på datan och  ha en massa olika mappar.

Lika då vi reser så har jag alla våra resor sparade i mitt researkiv plus all fakta som jag sparar då jag bokat resan. Då är det så lätt om jag vill typ se vad jag tex betalade för flyget för tex 3 år sen då jag flög till Usa plus allt annat fakta för just den resan jag gjorde då.

Sen har jag mitt fotoarkiv , Eurovisions arkiv , min Bucketlist  arkiv , mitt arkiv med en massa låtar sparade, film arkiv osv.... sen är det bara ett klick så är det bara att ta fram det fakta jag söker. Sen har jag en fin mapp med många fack där jag har alla viktiga dokument och viktiga papper sparade.... ordning och reda ska det va.

Är det någon annan som är lika arkiv fixerad som jag och har en massa mappar på datan och någon fin mapp i lådan istället för att ha alla lappar på tusen olika ställen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar