tisdag 12 mars 2019

Intensiv dag på kommande

Igår lämnade jag Stockholm bakom mig för att idag få vakna upp i egen säng och gå ut och dra i sig ordentligt med friskluft. Det var så otroligt fint väder då vi steg upp i morse och jag förde kidzen till skolan.

                                                              Hej då Stockholm.




Tror jag bra kan börja kalla mig kärringen mot strömmen ...för alla ni som läst min blogg vet hur mycket jag hatar vinter och nu  plötsligt bara längtar jag att snön håller in i april då vi ska på skidsemester. Det  får gärna komma lite för det går nog inte att skida om slalom backarna lyser gröna. Nästa vinter skall jag som sagt börja skidsäsongen tidigare så jag får njuta av att susa ner för backarna. Har som sagt inte ännu hunnit söka begagnade slalom skidor så tar emot tips och ideer om nån vill sälja ( finns i södra Finland/Åbo).



                                      City haren har varit på besök där vi bor.


Fick ett tips om att dom börjat sälja bort skidpaket i Teijo ( tack Paula) men var då på jobb och idag har jag inte ens hunnit tänka på att ringa dit och höra läget för har varit haft så mycket program idag  som det ofta är på  tisdagen för mig då jag kommit hem från jobbet.

I morron fortsätter dagen med en massa program ...skall nämligen på "Spa för sjömän " som jag hör en del  brukar säga...nämligen jag skall på en heldags kurs till Lojo Meriturva och öva och se om jag får förnyat mitt kort. Vi måste med 5 års mellanrum på en refresh kurs för att öva en massa olika saker och då vi kommit igenom dom så får vi ett nytt kort/intyg som gäller 5 år igen.

I programmet är det teori och så skall vi vara i bassängen.....svänga livflottar, rädda personer, åka ner i evakuerings sliden , hoppa från 5 meter....har också på dom andra kurserna blivit vinchade upp i en sk " helikopter " och nu denna gång var det nån som sa att vi skall prova sk frittfall....man sitter inne i en livbåt och så släpper dom ner den fritt fall i vattnet, vet inte från hur högt men det får vi väl se i morron.

Så det blir nog ett inlägg om min "Spa dag " i något skede...hoppas hinna knäppa lite bilder under övningen annar brukar det nog finnas folk som assisterar fotografer om man vill ha lite foton som minnen.

Så det kommer bli en intensiv dag med mycket plaskande i bassängen.. nu borde jag då absolut gå och lägga mig så att jag inte somnar i morron under teorin. Men tur så finns det en sk  kallbassäng....dom får väl kasta mig dit om jag somnar...borde nog vakna av ett sådant dopp.

Idag bytte jag rena sängkläder åt kidzen ...tycker det är så roligt att bädda rent och sen då man kryper ner i rena lakan efter man kommit från duschen/bastun oj den känslan går inte och beskriva. Brukar alltid ha täcken och dynor ute på balkongen innan jag bäddar rent så dom är så där frasiga och friska i doften. Bytte våra sängkläder förra lediga veckan och det var som att sova i sjunde himlen då man kröp ner i egen säng med rena lakan och Mikko brevid....lite hotell känsla ni vet.
Jag älskar sova på hotell, ni vet.

Jag vet inte riktigt hur ofta ni byter sängkläder men jag byter faktiskt rätt ofta ....finns inget bättre än rena lakan....och för den delen så tycker jag otroligt mycket om att tvätta kläder, lakan, osv . Det finns så goda sköljmedels dofter och då man får vika rendoftande kläder fint i skåpet ....då är jag nöjd.

Lite som med mina arkiv....ordning och reda...så vill jag också ha i skåpen. Man kan  säga att jag är nog en såndär perfektionist Queen och idag  har jag bäddat så här åt min prinsessa och min prins.

Nuförtiden finns det så otroligt fina påslakan...skulle hela tiden kunna köpa nya.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar