onsdag 27 mars 2019

" Mie flippaan"

Att ständigt gå runt och vara fundersam och orolig suger en massa energi ...det är ju inte alltför länge sedan jag hade kidzen små och man fick springa efter och se vad dom hittar på och om dom faller osv ....nu är jag i nästan samma situation men nu är " mitt barn" min egen pappa....den trotsiga lilla 3 åringen ( sorry att jag uttrycker mig så) men det är bara så.

Nu går jag runt med en ständig oro hela tiden vad han nästa gång skall hitta på.

Nu har han planer på att köpa en motor till en putt putt båt ( julla ) som han inte mera har. Han har varje dag nu då jag varit på jobb ringt åt Mikko och fråga om Mikko kan köra han till affären där dom säljer motorer...jag vet inte ens vilken affär han skall till.

Till slut blev Mikko så le på hans ringande så han sa att butiken är stängd och han får vänta tills jag kommer hem.

Innan jag kom hem hade han på måndag sagt åt Mikko att han far antagligen med taxi  till den där butiken där dom säljer den där motorn och köper den. Som tur så hade han inte farit...puh och åter puh!!! Im going crazyyyy!!!

Så igår då jag var dit så började han prata om den där förbannade motorn. Där lär ska finnas 3 olika motorer så han behöver se hur dom ser ut innan han köper.Jag orkade faktiskt inte bry mig orkade inte ens säga något till svar...bet ihop och  var tyst. Så det blev inte mera diskussion  om den saken.


Nu har jag fört Michelle till tandläkaren och pappa till fotvården och som tur har han inte sagt ett knyst om motorn och säger han något så kommer han tyvärr få ett svar med STORA bokstäver. Orkar just nu inte med något extra tjafsande...säger som "Abdul Tuisku" sa i Putous programmet...."mie floppaan"...tror det passar bättre att jag säger på mitt vis..."mie flippaan" !!




Efter det här ska jag hem och laga ungslax åt oss alla ...var i morse och handlade...skönt att ha kylskåpet fyllt så behöver jag inte rusa till matbutiken på några dar.






Michelle skulle på simträning ikväll så Mikko körde henne dit och Jaromir for inte på träning idag för han skulle läsa till finska provet.

På kvällen gottade vi oss med mämma och grädde.








Mikko kom med ett bra förslag om vi alla skulle fara en natt på hotell till veckoslutet och jag blev ju eld och lågor.Jag gav till förslag att vi skulle kunna fara en natt  till Päiväkumpu Spa i Karislojo och simma ,basta och lata hela gänget...men han jobbar så sent på fredag och sen på söndagen har kidzen simträningar så vi kan inte fara på lördag. Så det blev inget av det förslaget.

Men räckte inte länge så hade han ett nytt förslag ....att vi (han och jag ) först går och simmar/vinterbadar till Kaarina ,han har varit några gånger och vi har tidigare sagt att då kidzen blir större och klarar sig själv hemma så ska vi börja vinterbada....så det är väl dags nu då. Har provat vinter bada förut och det är så skönt. Nu senast fick jag sk " vinter bada" då jag var på kurs i Meriturva ...det hörde till vår övning att vi måste ligga i kallbassängen minst 2 minuter. Det var nog kallt men jag tyckte det var skönt.

Sen planerade han ännu om vi skulle gå efter det på bio....vi brukar göra så ibland att vi försöker hitta någon film som vi vill se och någon som Jaromir och Michelle vill se och att det ungefär är samma tider... så träffas vi i aulan när bion är slut. Ibland brukar jag nog också gå med dom och se på nån sk barnfilm för nuförtiden är dom så otroligt fint filmade och roliga.

Nu på fredag har ju filmen Dumbo premiär men tror jag mera skulle kunna tänka mig någon komedi eller varför inte en thriller ( älskar  thrillers). Vi skall se hur programmet blir  .....hann inte  skriva detta inlägg klart förrän jag hör ett tredje förslag och det är om vi kanske hellre vill och bowla och det var inte heller ett dumt förslag.

Blir spännande och se vad vi hittar på för roligt till veckoslutet....kanske det slutar med en pyjamas dag och vi inte gör något annat än slöar framför tv:n.


                                   Ni skall alla ha en trevlig " Lill lördag" .








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar