fredag 31 maj 2019

Kramar , tårar och avsked

  I morron är det en stor dag för många ...nämligen skolavsutning. Här är det två kidz som verkligen väntar på sommarlov och visst väntar Mikko och jag också. Sommarlov betyder  att vardagen för oss är mycket lättare....inga tidiga mornar , inga läxor , inga hobbyn som man skall köra dom till...med andra ord ...inga tider att passa. Skall bli så otroligt skönt.

Nu är dom så stora så man kan själv börja njuta av sk ledigheten....man kan lämna dom hemma om man vill uträtta något, dom kan själv laga frukost om jag känner för att sova lite längre och Michelle är riktigt en sjusovare som jag så hon njuter så otroligt av sommarlovet och dessa sovmornar. Det är mycket som blir lättare då kidzen blir äldre.

Förstås har vi ännu tonåren att gå igenom med dom. Har ju erfarenhet av en tonårsfas med Angelica som jag klarade mig helskinnad igenom och nu är det då Michelles tur att bli tonåring i sommar. Skillnaden är att jag har ju mycket flera år på nacken så får se hur det känns att som lite äldre mamma gå igenom tonåren. Men just nu känner jag att jag nog fixar det , likaså Mikko tar inte heller någon större stress av att vi nu i sommar har en tonåring i huset. Tillsvidare är Michelle lika lugn som sin pappa så tror det skall gå bra.

I morron har hon då sista dagen i lågstadiet för att i höst börja en ny fas i livet ...nämligen högstadiet. I morron är det säkert många  kramar , tårar som fälls och sorgliga avsked skall tas av vänner som dom hållit ihop med i 6 år. Klasserna splittras och det blir en hel massa nya elever i höst, som tur så får Michelle 2 av sina bästisar på samma klass men den tredje bästisen kommer att flytta bort från Åbo så det kan vara lite känslosamt.

Sen har dom haft en super bra lärare som dom alla gillat jätte mycket och idag sa Michelle att hon kommer sakna sin lärare så otroligt mycket. Dom har haft samma lärare i tre år så det blir ju att man lär känna varann bra  i synnerhet om det är en lärare man gillar. Michelle har verkligen tagit en ordentlig slutspurt tack vare sin lärare. Nu får vi hoppas hon orkar kämpa lika duktigt i högstadiet.

I simningen (hennes hobby) har hon också trivts jätte bra och  tyckt om sin simlärare. På simavslutningen fick hon  pokal för " Årets kämpe" .




Sen har vi då vår lilla filur Jaromir som ännu har ett år kvar i lågstadiet och hoppas också han gör en riktig slutspurt det sista året ...för tyvärr så är inte läxor och skola hans favorit , tror ju inte han är den ända. Inte har ingen av varken Mikko eller jag gillat skolan men på något vis har vi kommit igenom den och klarat oss hyfsat här i livet.

Så de numror som i morgon kommer att stå på deras betyg (är dom sen höga eller låga ) så skall dom med glädje kunna visa åt oss. Dom behöver inte skämmas eller känna sig misslyckade om det finns ämnen det gått på skit i. Det är bara att nästa år försöka ta nya tag i sådana ämnen som kanske inte gått så bra och sen vara stolt för dom ämnena som det gått bättre i.

Vet att i många familjer så är det viktigaste att komma hem med toppen betyg för att man själv som förälder kan kunna stoltsera över sitt barn. Jag stoltserar lika mycket för  mina barn oberoende vilka betyg/numror dom visar åt mig.

Visst lönas det att kämpa och läsa för att kanske längre fram ha lite mera möjligheter att välja studie plats....men som sagt jag själv har aldrig varit en läsare utan hellre lärt mig praktiskt. Minns då jag studerade till frisör hur jag älskade då vi hade praktik och fick öva på dockhuvuden och senare också kunder i vår skol salong. Men då det var teoridagar då jäklar fick jag nog kämpa med att läsa.





Idag for Michelles hela klass ut och äta lunch på Panini här i Åbo och då tyckte jag att jag ville också föra Jaromir ut och äta. Så han och jag for till Skanssi med buss för gå och äta kina mat men så hade den restaurangen stängts i Skanssi så Jaromir valde Hesburger. Själv gillar jag inte Hesburger men jag offrade mig för hans skull.




Nu är vi då laddade för morgondagen ...vårfestkläderna köpta, Michelle och jag lackade naglarna ikväll, Michelles frisyr planerad osv ....så nu skall jag släcka lampan för att stiga tidigt upp och börja fixa mig färdig och sen laga Michelles frisyr och sen se att resten av gänget börjar komma igång.

Så  igen en gång så var det väl lite tur i otur att jag stötte mitt knä för annars skulle jag ha varit på jobb och missat Michelles sista vårfest i lågstadiet.





Så i morron  kommer det sjungas  " Den blomstertid nu kommer " i många många skolor runtom i landet och många lyckliga barn som får börja ett välförtjänat sommarlov.

Lycka till er alla som i morron stänger skoldörren bakom er och får njuta a sommarlovet , får ett nytt yrke , som får studenten , som skall på sitt första sommar jobb osv....ni skall njuta av er sommar på allra bästa sätt. 

Vi skall i alla fall  njuta så mycket vi bara kan av denna sommar och jag skall verkligen ta vara på det att jag får vara hemma med kidzen nu i sommar då jag är sjukledig.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar