tisdag 11 maj 2021

Åbo visar sin bästa sida

Tisdagens program blev kaffemeeting med min kompis Laila. Vi har planerat in en fika i Ruissalo någottag här på våren men nu blev det istället Åbo centrum. Det var superväder så vi bestämde att vi sätter oss och dricker kaffe på någon uteservering.

 


 

 



Känns som vi skulle ha vara mitt i högsommaren , varma vindar och folk var sommarklädda och det var verkligen liv och rörelse inne i city. Folk satt på terasserna och njöt av god mat , dryck och att få umgås tillsammans ute. Får se hur det inverkar på coronan nu då folk börjar röra på sig igen efter en lång , mörk tid. Plus att efter ett år så tror jag folk är så trötta på alla regler så snart börjar dom skita i att följa reglerna. I fjol till sommaren gick det väl någorlunda för då hade coronan bara hunnit härja på någon månad men nu har det gått så lång tid så folk bryr sig inte mera ( lite i den stilen).



Själv har jag/vi försökt leva någorlunda normalt men ändå varit på vår vakt , vi vet att världen inte ännu  är corona fri och får se hur länge  världen kommer hållas sk stängd. Nu läste jag att det finns redan 25 st fall i Finland av den indiska corona varianten. Shit och åter shit  säger jag.

Men som tur så har vi en vacker tid framför och nu är det bara att göra det bästa av sommaren ,försöka att njuta av alla små roliga saker som händer omkring en. Själv håller jag på för fullt och planera min ( vår) sommarbalkong som i år får temat  "Vår Bungalow" , vill varje år ha lite olika sommarteman och vill fixa det så där mysigt att vi kan använda det som ett extra rum. Det som jag gärna skulle villa ha på balkongen är en säng för jag skulle mer än gärna sova ute på balkongen om nätterna men tyvärr så får vi ingen säng dit och rymmas.

Kommer i något skede visa foto hur jag i år fixade vår "Bungalow" , sa till Mikko att det är bara att ta högtalaren ut med ljud av olika djur från savannen så får vi en äkta Afrikansk känsla. Detta är nog det bästa med inglasad balkong då man kan ha den i användning året om.

 

 

 


I alla fall så var det en rolig dag att se sig omkring i Åbo centrum ( är så sällan dit) ända nackdelen var då det är så kaotiskt då dom håller på att göra om torget , sen bygger dom det nya Börs hotellet och en massa vägarbeten här och där så det var lite nåjsigt. Men nog hör Aura å och sommaren ihop ...man känner hur staden vaknar till liv.

 

 



 Jag tror nog att till och med dom som nu under coronan mått dåligt vaknat  upp och tar för sig av detta härliga väder som vi nu bjuds på och ALLA dessa körsbärsträd som blommar ....Sommar i maj !! Känner mig så där extra glad och lycklig idag fast jag nog är det alla dagar men tro nog allt detta vackra omkring gör att man glömmer tid och rum. 





 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar