fredag 14 maj 2021

Medusin

Resan har börjat till Himos och en lång weekend i mysiga Villa Virta , det som jag oroar mig för är att denna pollen mängd i år är fruktansvärd. Har många år klarat mig hur bra som helst utan medicin men nu ser det illa ut...nyser , fräser och skulle kunna skrapa ögonen ur huvudet så illa är det i år.


 

 

Har aldrig testat mig vad jag är allergisk för men tror själv det är björk och till påsken råkade jag ta in några videkissor som hastigt flög ut för började så nysa. Jag fick på äldre dar allergi symptomer och tror det var i samband med alla starka medel jag andades in i många år då jag hade min frisör salong.

Finns massor med frukter jag inte mera kan äta och några av dem är äppel , päron ,kiwi, rå potatis, hasselnöt ...jätte synd för tycker så mycket om äppel. Läst att de som har allergi mot björkpollen också kan ha mot vissa frukter och rotfrukter och det har jag märkt. Våra sk inhemska äppelsom jag direkt på hösten plockar från trädet har jag kunnat äta säkert för dom är inte besprutade så mycket som äpplen i affären är. 

Men oberoende hur jag än nös och fräste under resan så kändes det så mysigt och veta att vi har lång weekend tillsammans i stugan och denna allergi går att bota med medicin. Så nu skall jag inhandla det så jag kan njuta av att vara ute här i Himos. Nästa år hoppas jag igen det blir ett lättare/lindrigare pollen år.

Vi körde som sagt via Tammerfors som för mig är en rätt så okänd stad , har inte alls rört mig så myckt i denna stad annat än att varit till Särkäniemi.Ofta i ungdomen så rörde jag mig i Åbo eller Helsingfors om man for till någon stad. Tammerfors är en fin stad och jösses hur det byggs nya höghus där överallt med andra ord en växande stad. Tycker dom nuförtiden bygger så otroligt med nya höghus så man undrar hur dom får alla lägenheter fyllda. Priser på aktielägenheter har stigit till skyarna , Mikko sa att priserna på lägenheter i Tammerfors har verkligen stigit på en kort tid , likaså min en kompis i Hangö sa att där har också lägenheterna/hus dubblats eller tre dubblats i priser. Hangö har blivit en plats där folk vill ha sk "kakkoskoti".

Nedanför en bild av Hotel Holiday club Tampere där vi körde förbi.

 


 

Tammerfors är en fin stad i och med att den har vatten omkring sig. Vi skall faktiskt försöka i sommar hinna dit och snusa runt med go tid , ifjol besökte vi Kuopio. Vi brukar säga att vi säkert skulle trivas nästan var som helst om vi skulle behöva flytta pga jobb eller dyligt för bara du har hemmet hemtrevlig och att det känns mysigt och tryggt så tror jag vi skulle anpassa oss bra var som helst.

Ibland skojar vi att då barnen flugit ur boet så skulle vi bra kunna tänka oss prova på att bo i Tammerfors för då skulle vi ha nära till stugan också. En liten mysig lägenhet i Tammerfors city och stuga i Himos skulle inte vara en dålig kombination och däremellan åka till Californien och tanka sol. Drömmande Lissu är på gång igen!! Livet är så förbaskat spännande då man har många bollar i luften och inte vet var på detta jordklot vi bor om 10 år. Finns många städer som jag skulle kunna tänka mig flytta till , så länge jag jobbar på sjön så skulle jag egentligen ha möjlighet att bo var som helst men  då Mikko har jobbet i Åbo och kidzen har några år i skolan ännu så hålls vi nog i Åbo ännu.



 Men det är ju roligt med stuga i mellersta Finland så har vi  möjlighet att också snusa omkring oss i dessa trakter. Sen är det inga problem då man klarar sig på båda inhemska språken var i Finland man rör sig , vet ju att många i Finland inte kan ett ord svenska eller tvärtom inte ett ord finska. Här i Jämsä/ Himos så är det inte många som pratar svenska så här är det nog finska som gäller för oss.

 

Tänkte jag skulle suttit ute en stund då vi anlände till stugan men det gick inte och hade ingen allergimedicin med så det blev snällt att sitta inne så i morron blir det att köpa en stor förpackning Zyrtek från apoteket i Jämsä så jag skall klara att vara ute detta veckoslut.

Hoppas ni alla som lider av allergi denna årstid har ordentligt uppladdat med medicin för nu verkar det vara förjävligt med pollen. Det är så trist med så här kraftig allergi detta år för våren är ju en av dom finaste tiderna , för oss allergiker är det inte så roligt  då ögonen kliar och näsan rinner. Men vi gör som Pippi tar lite Medusin!!!

God natt!!



 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar