lördag 22 maj 2021

ESC final

ESC finalen blev så bra som jag hade hoppats , kanske till och med bättre. Det var massor med bra låtar och



framför allt ett brett sortiment så det var svårt att säga vilken låt som i slutändan skulle ta hem segern.



 Jag har hela dagen gått runt med ett eurovisionspirr i kroppen och det har verkligen mina arbetskolleger fått höra om , har ju inte pratat annat än om eurovision.

Då har betsdagen var över så var det hastigt att ta en snabb dusch , byta till min ESC paljett tunika i form av Finlands flaggan och sen sparka igång det härligt årliga bling bling party , vänta med spänning då dom önskar hela Europa välkomna i tv.

På dagen fotade jag mina årliga ESC bilder och i år blev dom tagna uppe på helikopter deck på Viking Grace , det var min arbetkompis som assisterade fotograf ( kiitos Vallu).



Jag fick också min Top 5 lista just och jämnt färdig  på lördag. Fullt upp då man skall varva eurovision med arbete. Hade planer att fira den hemma med familjen men så fick jag erbjudande att jobba och tackade ja.  Men nog gick det het okej och firade denna fest i min pyntade hytt också.

Hade uppladdat med godis , cola och ostbågar och gottade mig i massor precis som man skall göra då det är eurovision. Chattade med mina esc vänner på messenger och hörde lite deras favvon och gjorde en massa anteckningar då jag hörde på låtarna  så med andra ord så är det mycket att stå i då man är en äkta ESC fan ut i fingerspetsarna. 

Min top 5 i år ser ut så här

1 Ryssland

2 Ukraina

3 Italien

4 Azerbaijan

5 Makedonien 

Dessa låtar gillade mina escöron från första stund men nog fanns det andra bra låtar med i år också. Finlands låt blev bättre och bättre ju mera man hörde på den och ni som såg hela ESC finalen vet ju att Finland till blev på 6 :e plats ...bra jobbat Blind Channel. Slutet blev som sagt en riktig rysare och det var som sagt spänning in i det sista dom som var favorit tippade (Frankrike och Schweiz ) höll sig starka till slut men då folket gav sina röster så kammade Italien hem potten. Ät själv nöjd , tycke om den låten.

För oss som är stora eurovisions fan så är det alltid lika spännande och se vilken låt vinner men det är också lika spännande och se vem som blir värdland och  nästa år är det Italien som står värd för detta spektakel...glam och glamour!!



Efter årets festival som jag själv tycker var super bra ordnad så är jag verkligen på hugget att nästa år styra nosen mot Italien och se det live igen efter många års paus. Sa med Mikko att vi kan kombinera resan som en gemensam semester. Han vill nog inte med och se på själva eurovisionen men det finns så mycket annat att se och göra under denna ESC vecka.



Nu blir det god natt med ett leende på läpparna.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar