måndag 31 maj 2021

Uteliggare

Hörs att mitt liv är riktigt åt hel**te då man läser mina rubriker...först var det att  "jag börjat dricka" och nu har jag blivit "uteliggare" så kanske det blir att man som läsare  höjer lite på ögonbrynen.

 Nu skall jag berätta vad jag menar med uteliggare...nämligen det har att göra med min spontana grej som jag gjorde igår....jag sov nämligen ute så visst kan man väl då säga att jag är uteliggare (fniss). 

Det var så fint väder så jag bestämde mig att packa ut madrass, täcke , dynor och en pläd på balkongen och sova där .


 

Så igår när jag gick och lade mig så såg det ut så här, hade min mysbelysning på  och i morse vaknade jag av detta.



Har inte sovit så här bra på länge , plus att jag har min fasta över nu och det gjorde susen i kroppen. Nu klarar jag mig över sommaren  med denna nya energi , i höst fastar jag på nytt och tankar ny energi så jag kan ta emot den långa hösten.

Efter gårdagens natt så blev det fart på mig och också på Mikko , han vill också sova på balkongen och nu är ju problemet det att vi har två stolar och ett bord som tar rätt så mycket utrymme av balkongen , byrån som vi har på ena sidan kan bra vara där som den är men som sagt stolarna och bordet måste åt sidan.

Så vips så kom jag på en bra ide , tog in stolarna i vardagsrummet (tillfälligt) så länge vi bor i vår "Bungalow"  , tror det får bli hela sommaren som jag kommer ha madrasserna på balkongen.

 Sover jag ensam där så kan jag ha madrasserna på varann och vill någon annan sova med mig ute så lägger jag dom breve varann. Mysigt!!

Så där ser man då man gillar att inreda så får man allt omplanerat på en hast . Det var meningen att balkongen  skulle vara annorlunda inredd nu i sommar än vad den blev idag men kommer att trivas så här med mysiga dagar i Bungalowen. Ligga här och se på Netflix från datan , läsa , höra på musik och bara chilla.

Det svarta bordet som hör till stolarna vet jag ännu inte vart jag skulle kunna placera för det passar inte här på balkongen just nu men efter sommaren får det ta sin egen plats igen. Får försöka lägga hjärncellerna i arbete och se vad jag kommer på för lösning.

Jag visar  bilder i morron av hur allt såg ut först och hur vi nu har balkongen där vi kommer att sova många nätter. Tror jag kommer sova här hela sommaren dom veckor jag är hemma från jobb och om vi inte är i stugan. Hopas på många ljuvliga , varma sommarkvällar. Tänk hur bra att ha en inglasad balkong så får man ett sk extra sovrum på sommaren. Får ju hoppas att jag inte väcker hela området för lär snarka ganska hårt emellanåt.

Så ni som har möjlighet att fixa ett sk "sovrum" ute så här sommartid så rekomenderar jag att ni skall göra det för det är nog så otroligt skönt att sova ute. Det kanske inte passar alla men säkert finns det många som trivs med att sova ute. , berätta gärna om ni har erfarenhet av att sova ute. Kanske endel tycker om att sova i tält , en del är modiga och kanske sovit under bar himmel , sen finns det tält som är uppe i träd ..finns många varianter på hur man kan sova ute.

Jag och min kompis Laila sov ju ett år ute på personal deck ombord på Grace då det var "sova ute dagen" , vi  råkade båda  jobba den veckan ( vi hade lov av kaptenen att sova på deck). Vi tog liggunderlag och sovsäck med då vi for på jobb och där  sov vi gott. Vi hade klockan och ringa på morgonen och sen var det bara att fara till hytten och göra sig färdig för arbetsdagen. 

Livet är verkligen ett äventyr och man skall fasen ta chans att göra allt roligt och kanske lite små tokigt med så man inte ångar sig sen senare i livet varför man inte provade på olika saker.



 

Nu bloggar jag i min/vår  Bungalow och bara skymningen börjar falla så skall jag tända mina Happylights och tänka att visst fasen är livet härligt. Tänk hur mysigt man kan ha fast man bor i ett höghus i en stad. 

Mikko har somnat här brevid och  jag ligger nu och hör på vindens sus och fågelkvitter , någon fågel kvittrar ännu så här sent. 

God natt och sov gott var ni än sover.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar