lördag 22 maj 2021

Semi 2 och Finland gick till ESC final

 Han inte skriva på torsdag  för hade fullt upp men nu idag (fredag) får ni lite uppdatering.

Semifinal 2 slutade precis så som jag ville den skulle göra nämligen att Finland är med i lördagens final. Grattis till Blind Channel. 


 

Själv har jag inte Finland med på min top 5 lista , kan inte helt säga var jag skulle kunna placera den men kanske den skulle komma bland dom 10 bästa om jag skulle ha en sådan lista men nu kör jag min traditionella top 5. Har som sagt ännu inte listan klar och i morron är det final. Det är nog lite knepigt då man skall hinna jobba och följa med ALLT om ESC under denna arbetsvecka. Vi har haft jätte bråttom och sen har vi långa arbetsdagar plus att jag måste hinna sova också lite mellan varven. Men får ta igen sömnbristen sen då jag åker hem på ledigt.

Läser som sagt mycket om eurovision  , allt som jag bara hittar och det skrivs ju mycket om att det kommer bli en bra och laddad final i och med att där är en massa olika låtar. Så där borde finnas lite för var och en att välj på. Det som är syn är att Italien också har en rätt liknande låt som Blind Channel och tyvärr måste jag säga Italien är starkare än Finland i mina öron. Men men kanske Blind Channel gör en bubblare som Lordi gjorde..jag trodde aldrig Lordi  skulle vinna så kanske vi på lördag får oss en riktig överraskning att Finland tar hem segern. Vad skulle inte vara bättre än det , skulle blir kort väg att åka och titta ESC live.

Jäkla hur det var pirrigt på Semi2 då resultaten började publiceras och där slapp med land som jag inte alls hade son favvon men fick ändå med 7/10 av dom låtarna som jag gillade. Men fy tusan då det bara var en plats kvar då dom till slut sa Finland ...shit vad härligt det kändes. Kunde inte jublamed voym i hytten  , måste tänka på mina hytt grannar. Men har varnat att på lördag kommer jag ha tv:n på med lite högre volym.

Ja alla mina ESC  vänner och också mina vänner som inte tycker om eurovision lika mycket som mig ...börjar ni vara laddade inför lördagens final???

Jag var idag hastigt upp till taxfree och köpte mig en hel hög med ESC godis , för det hör absolut till att man skall gotta sig då för det är ju fest!!!  Kommer nog inte  orka äta allt jag köpt men lite små passliga mängder blir bra. 

 


Nu måste jag försöka få tag p sömnen  , lite svårt då vi hade jätte bråttom på kvällen och sen när man väl lägger sig ner så går man så på övervarv att man blir pigg på nytt.

Hörs i morgon då vi många av oss bänkar oss framför tv:n och önskar att se sin egen favvo låt vinna.

Måste säga att dom som kommer smyga sig upp på min favorit lista så är nog lite sådana låtar som jag först själv inte trodde jag skulle placera så högt. Är ännu i lite i valet och kvalet vilket låt jag tycker bäst om men hör och häpnad så har jag två låtar som jag direkt fastnade för då jag hörde igenom eurovision låtarna första gången  och det är ...Ryssland och Ukraina. Vet att många läser detta med stora ögon och tänker "vad fan".  Vet at dom är i mångas öron helt skit ...men i mina ESC öron passar dom perfekt och en till som troligtvis kommer smyga sig på min top 5 är Italien. 

Men på lördag är jag lite klokare och då skall jag som sagt ha listan klar.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar