söndag 2 maj 2021

Slog på stort

Att vakna på söndagsmorgon och veta att det inte blir att åka till backen kändes konstigt och vemodigt , men man vänjer sig. Vi har varje dag åkt skidor då vi har varit här och när jag varit ensam här så har jag varit och åkt slalom ca 3 timmar per dag så det känns tomt då man vant sig av en rutin.

Jaromir och Mikko bestämde sig för att tvätta och dammsuga bilarna innan dom åker hem medan Michelle och jag gick ner till stranden och satt där en stund och njöt. Man ser hur det knakar i naturen och löven blir större dag för dag så nästa gång vi kommer hit så kommer det vara full grönska redan kan jag tro. Nu då jag varit ledig så ser jag dag för dag hur naturen vaknar till liv , går så otroligt snabbt så nu är det bäst att ta vara på denna tid.

Jag kommer ännu bli några extra dagar här och njuta då jag har möjlighet ( är ledig) och resten av gänget far hem för dom har vardag framför. Som jag skrivit om tidigare att jag äntligen lärt mig njuta av denna ledighet men saknar nog  ibland vardag , rutiner och ett jobb att gå till, det går som sagt i vågor dessa känslor. Men nu tar jag ut allt och tankar energi här i Villa Virta så jag är på gång sen då jag får börja mitt sommarjobb. Konstigt nog så tror jag inte på det förrän jag skrivit något kontrakt så ännu ropar jag inte hepp.

Men blir det inget av att dom börjar plocka tillbaka folk på jobb så tänker jag vara här i stugan så gott som hela sommaren och njuta. Mikko kommer att jobba och har ingen aning när han får sin semester och kidzen kommer knappast orka vara här hela tiden men dom är ju redan så stora så dom kan pendla med buss mellan Jämsä och Åbo i den mån dom vill vara här. 

 Sa med dom om dom kanske nu till sommaren har lust att rida för våra grannar här i Himos har skaffat mera hästar och fixat en fin utemanege så jag tänkte höra mig för lite närmare om dom ordnar ridlektioner. Michelle ville gärna prova och Jaromir var lite så där att "nja" själv kommer jag nog nu och då prova om dom bara ordnar lektioner. Minns när Angelica tog ridlektioner så köpte jag mig själv ett 10ggr´s kort och red också. Men det är en dyr sport så jag fortsatte inte utan lät Angelica rida som verkligen då var jätte intresserad. Nu har hon för länge sen slutat rida men har ett gott minne från sin tid i olika stall och olika ridläger.


 


När jag på söndag kväll vinkat av min family så åkte jag in till Jämsä och köpte mina munkkar med sylt som jag längtat efter hela veckoslutet , Mikko hade med sig riktigt goda munkkar men alla var utan sylt och jag bara ville ha en munk med massor av hallonsylt och mjöd . Typiskt så hade dom inte munkar att köpa styckevis ( slut) så jag slog på stort och tog ett paket med 5 munkar . 

Efter jag sen gottat med min syltmunk så gjorde jag inget mera än tog vilo läget (soffan) , eld i öppna spisen och började se på en serie på Netflix som jag hade på hälften. Ibland finns det nog inget bättre än tystnad och egen tid. Här är så otroligt tyst så här då veckan börjar , stor del av stugorna i vårt område var tomma för alla for hem efter Valborg så jag hade det riktigt lyx här för mig själv.

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar