lördag 29 maj 2021

Fotade min arbetsplats

När jag inte jobbar så måste jag ju åka till Ruissalo och se på denna skönhet som glider förbi...min arbetsplats ..Grace. Har länge tänkt att jag skall åka dit något tag och knäppa lite bilder men som sagt det har blivit i planerings stadiet men nu kom vi oss iväg.

 




Kidzen ville bli hemma och spela så Mikko och jag hoppade i bilen och körde ner till Ruissalo, alltså den plats är alltid så fin men nu till våren är det nog något magiskt att köra där. Träden så otroligt lummiga och gröna att man skulle kunna stå och stirra på allt detta hur länge som helst. Tänk i ungdomen då allt detta bara for förbi  för då hade man helt andra intressen än att titta på naturen som vaknar upp efter vinter sömnen.

Men tur att man äntligen på äldre dar förstår att njuta av små saker som tex denna ljuvliga gröna färg och alla färgsprakande blommor. Men hur super fin denna än är sommar så kan jag ärligt säga att jag nu också saknar dom fina vinterdagarna då vi åkte till backarna för att åka slalom . Det är en så rolig sport att susa ner för backarna en härlig solig vinterdag och sen sätta ner ner vid grillen och ta sig en fika. Men hastigare än vi tror så får vi nog plocka fram skidorna igen. 

 

 

Nu låter vi skidorna vara i förrådet ett tag och plockar istället fram baddräkten. Skall försöka inkommande vecka hinna till Ruissalo spa och njuta för jag har ännu massor med gånger kvar på mitt årskort till Spa avdelningen , det blev paus i ett skede i och med att alla simmhallar och Spa stängdes. Men dom har förlängt tiden på kortet så nog skall jag hinna använde mina gånger jag har kvar , det är så fint att åka dit nu på sommaren då dom har egen bryggan vid stranden för hotell/Spa gästerna där man kan ligga  och njuta på solstolarna , ta ett dopp i havet och sen in i varma jacuzzin och bastun. 

 

I och med att vi bor i höghus så uppskattar jag Ruissalo otroligt mycket , sätta sig ner på en bergsklack och stirra ut över havet  det räcker  mer behövs inte just då , men hur fint det än är där så inte kommer jag ifrån min reselängtan som jag nu kämpat med hela denna corona tid.  Har sakta men säkert igen börjat googla runt och följer mycket med reserestruktioner , kollar flygresor och hotell  så det tror nog inte det tar så länge till innan jag är på gång. Dom väntar så otroligt på mig i Usa , skulle så gärna åka dit och hälsa på en liten nykomling som föddes för en vecka sedan. Hon som jag skötte om i Californien  i ungdomen har nu själv blivit mamma för första gången till en söt lite pojke. 

Men som tur finns det nuförtiden så mycket olika sätt att hålla kontakt och man kan se varandra på telefonen , var  med på hennes babyshower som dom hade ordnat via teams. Jag satt i stugan i Himos och var med på babyshower i Californien. Kul grej.

Inkommande vecka skall jag faktiskt förnya mitt pass för det förra har blivit gammalt , så börjar skata men säkert förbereda för att komma ut i världen.

Tills dess njuter jag i Finland och i morron skall vi göra en family picknick till Ruissalo. Jag kan inte ännu idag gotta mig men kan helt bra vara med ändå fast dom andra grillar och mumsar i sig gott , skall faktiskt ta med en bok och ligga ute på gröngräset och läsa. 

Trevlig lördag.


 

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar