torsdag 6 maj 2021

Stugan blev tom

 Så är det redan onsdag och veckoslutet närmar sig , men för mig betyder detta veckoslut inte ledigt utan blev inkallad på jobb som veckoslutsextra. Jag var uppe i stugan då dom ringde mig från kontoret och erbjöd mig jobb till veckoslutet och visst tackade jag och tog emot. Men detta är just detta som är jobbigt då man inget kan planera eller så går planerna i kras då man inte vet när man skall på jobb. 

Nu blev ju kidzen jätte besvikna då jag skall på jobb för det är morsdag på söndag och jag kommer hem först på måndag kväll , vi hade en rätt rolig plan som dom skulle uppfylla men nu sket sig den planen. Jobb är viktigt och visst vill jag jobba men igen en gång så  längtar jag så otroligt till det normala då man vet när jag har arbetsvecka och när jag är ledig så att jag kan planer lite längre framöver än bara några dagar.

Nu hade vi till veckoslutet tänkt göra så att Mikko och jag skulle ha tagit in en natt på Ruissalo hotell , kidzen skulle ha blivit hemma och planera morsdag. Det skulle ha varit en kul grej åt dom nu då dom har husligekonomi i skolan så skulle dom ha fått kocka och fixa här hemma och jag sulle ha fått sätta mig ner till dukat bord då vi anländer hem . Jag skulle ja gett en budget som dom skulle få använda för att planera morsdagsmiddagen och där skulle dom lite få lära sig räkna och se vad pengar räcker till då man skall handla mat och dekorationer för en middag.

Sen skulle dom som sagt fått laga en 3 rätters middag tills vi kommit hem på söndag och duka upp till en fin morsdagsmiddag . Sa att dom får köpa färdig morsdagstårta men skulle ha räknat in i budgeten att det skulle också räckt till ingredienser om dom skulle ha velat baka/ dekorera morsdagstårtan. 

Det skulle ha varit jätte roligt att komma hem till en överraskningsmiddag gjord av mina kidz på söndag men nu förslog jag att vi sen inkommande veckoslut gör detta då vi åker till stugan. Dom får åka och shoppa det dom behöver för en morsdagsmiddag så åker jag och Mikko tex på en dagsutfärd medan dom kockar tills vi kommer tillbaka. Vi är lite illa tvunga att leva så här nu då jag  inte kan planera så mycket framöver i och med att jag är permitterad. 

Men ser ljust på framtiden och det blir nog i något skede något så gott som normalt igen och skulle det vara att vi inte mera kan leva som förut  (tex resa m.m) så då är det bara att försöka börja anpassa sig till ett liv som detta. ..allt går. Inte är det någo fyskam med stugliv hellet  , men det är ju så roligt att se andra länder och uppleva andra kulturer.


 

Körde hem från Himos på tisdag kväll och lämnade igen bakom mig min härliga stuga där jag mer än gärna skulle spendera mera av min tid då jag nu är ledig , alltid lika synd att lämna den att stå tom. Så är någon intresserad mot sommaren att hyra den så hör av er , vet att många  hellre vill vara på sjön på sommaren men vet också många som gärna reser runt och ser på olika ställen inne i landet och visst finns det fina platser också i mellersta Finland.

 I fjol var vi på en utfärd till Kuopio  sen finns Jyväskylä och Tammerfors nära , sen finns det säkert en massa mysiga ställen att besöka som vi inte ännu själv har hunnit hitta. Vatten finns där nog också , nämligen en massa fina sjöar.

Kommer att jobba varannan vecka nu i sommar ( sommarjobba)  så därför finns det möjlighet att hyra min stuga då vi inte är där den veckan jag är på jobb. Delar som sagt gärna med mig av stugan istället att ha en så fin stuga och stå tom. Så bara höra av er om intresse finns att ni vill hyra stugan och  snusa runt i trakter som Himos/Jämsä/ Jyväskylä så kollar jag sen upp om den råkar vara ledig.

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar