söndag 16 maj 2021

Spydigt svar

Söndag som betyder att det är dags att börja packa ihop och köra mot Åbo. Tyckte vi just packade för att åka upp hit och nu igen packa och åka hem. Då jag är ensam uppe i stugan så är det egentligen ingen skillnad vilken dag jag åker dit och när jag återvänder hem i och med att jag nu har varit permitterad och kan så gott som vilken dag som helst åka dit. Jag skall iväg på måndag kväll på jobb så jag skulle inte denna gång ha kunnat bli längre i stugan. 



 

Det var så roligt att vara där igen men så kom det från klar himmel ett orosmoln som gjorde att jag  igen hela veckoslutet fick gå som på nålar. Min kompis ringde och berättade att papsen hade ringt åt henne och förklarat att han är på väg ut till skären. Han hade just kommit hem från intervallen och så började han planera detta , skall detta oroande för mig aldrig ta slut ??!?

 Känner hur kroppen bara blir tröttare och tröttare av allt jäkla funderandes vad han kommer hitta på. Kontaktade ju direkt  hon som sköter detta område var han bor och sa vad han har för planer. Med den påföljden att  "jasså han planerar sådant" fick jag till svar. 

Sen sa jag med hög röst  "att beställer han taxi till Dalsbruk så skall du veta att vi INTE betalar den" och kan ni vilket spydigt svar jag fick  av skötaren "en minäkään maksan hänen taxi" . Då kan ni kan gissa att andrenalinen började pumppa hos Lissu och med det så var detta veckoslut så gott som förstört. Satt sen hela veckoslutet och funderade när samtalet kommer att han åkt iväg på sitt äventyr.

Det heter att man får oroa sig för sina ungdomar men jag har pappa som jag får oroa mig för. Hoppas ju innerligen inte att han dyker upp å Viking Grace nu då jag är på väg på jobb för siddu då brister mina proppar. Han var ju på god väg för någon vecka sedan på kryssning. Vete se tusan vad som måste hända innan dom fattar situationen att denna karl behöver övervakning dygnet runt.



 Men mitt i allt oroande så hade vi planerat att kidzen skulle få planera och laga morsdagsmiddag nu då vi var i Himos eftersom jag jobbade på morsdagen.

 På lördagen for gänget och handlade medan jag sov och sen på dagen var det så fint väder så Mikko och jag for in till Jämsä körande på en kopp kaffe medan kidzena kockade och dukade för morsdagsmiddagen. Super gott kan jag lova och detta sudda nog bort mina orosmoln en stund i alla fall. Tack till mina kidz.

 

 


Min äldsta dotter ringde och berättade att dom var till Imatra på Hotell/Spa weekend och dom var jätte nöjda. Har läst om Imatraspa och hon menade att vi alla skulle kunna fara dit något tag tillsammans och det var inge dålig ide för Hotell/Spa. Inkommande vecka blir det att njuta av havsdoft och hoppas på en massa fina solupp/nedgångar.

Ha en bra start på arbetsveckan i morron allesammans.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar