tisdag 18 maj 2021

ESC Semifinal 1

Tisdag , superdag för oss Eurovisionsfans...nämligen det är dags för Semifinal 1. Nu har jag nog verkligen hoppat in i Eurovisionsbubblan på allvar känner jag , har hela arbetsdagen gott och vänta att klockan skall bli 22 och hela spektaklet kan börja.


 

Det är ett stark startfält ikväll med massor av bra låtar...har hittat mina 10 låtar som jag hoppas går vidare till Lördagens final. Det som är så kul detta år att det är en massa blandade låtar och många låtar som påminner om förr då landet sjön på sitt eget språk och man hörde på låten från vilket land/kultur den kom ifrån.


 


 Förr var det så att länder måste sjunga på sitt eget språk , sen blev det ändrat att man fick sjunga på engelska men nu är jag jätte glad att många länder igen väljer att sjunga på sitt eget språk , det är ju det som är charmen.  En låt som jag gillar detta år är Azerbaijan med låten Mata Hari , där finns detta exotiska som man hör att denna låt är från en annan kultur men ändå på ett modernt, snyggt sätt. Tänker direkt på Turkiets låt ( Sertab Erena) som vann2003 då jag hör denna Azerbaijans låt , var faktiskt i Riga och såg Eurovisionen då Turkiet vann. 



Som sagt då arbetsdagen ar slut så var det hastigt duschen , lagade e fruktsallad åt mig och sen var det dags att bänka mig framför tv:n i hytten. Listan hade jag färdigt sen var det vara att börja denna härliga Eurvisions resa. När Semifinal 1 var över så fick jag med 8 av mina 10 favorit låtar till finalen....yess ...det ser bra ut.

Nu dags och vänta till torsdag och Semifinal 2 .

 Hälsningar från Lissun kisastudio ombord på Grace

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar