tisdag 8 september 2015

Yrbollen jag på rundtur i Åbo!!

Nu skall ni få läsa om min resa till jobbet igår.M brukar ju nästan alltid köra mig ner till Åbo hamn  därifrån Grace avgår då jag skall på jobb...nån enstaka gång tar jag bussen dit eller hem.
Nu denna gång så hade M kvällstur och jag skulle då ta bussen men det var aldrig tal om vilken bussnummer jag skulle ta.
Hör och häpnad jag hann faktiskt i tid till bussen ....först kom nr 60 som jag inte tog ..utan M  sa att det far en ca 18.50 ..okej ..jag tog 99...utan att fråga vart den far!!
Så kommer jag in i bussen och betalade med mitt busskort ...men det visade rött för det var inte laddat.Okej jag säger åt chauffören på finska att " Haluan lataa mun bussikortti" (Vill ladda mitt busskort )"...då kommer det med sådan arg stämma tillbaka att "MITÄ SÄ HALUAT" (Vad vill du) !!! Så förklarade jag en gång till och han mumlade  något tillbaka och såg skitsur ut, han visste nog inte mycket om kundservice  han eller då annars en dålig dag... men det skall inte gå ut över kunderna...nå skit samma ..resan fortsätter.
Bussen körde inte den vägen som jag är van att den skall köra ...men inte tog jag någo stress över det utan tänkte att den far  den andra  vägen förbi Skanssi ...jo den for förbi Skanssi men den fortsatte mot Koivula och plötsligt började den fara mot Uittamo.Men inte då ännu tog jag någo stress utan fortsatte lugnt att surffa på telefonen och tänkte att den kör till Uittamo och sen vidare till stan...men nej..plötsligt säger den "trevliga chauffören" med hög röst...."TÄMÄ LINJA PÄÄTTYY TÄÄLLÄ" ( den här linjen slutar här)... jag såg mig omkring sitter ensam i bussen och stiger snällt av.Tänker att jag fortsätter med nr 13 ....men nej den kör förbi och åker till slutstationen den också.Oj faaan...nu börjar adrenalitet röra på sig.
Funderar hur jag skall börja ta mig ner till hamnen från Uittamo för jag måste vara i hamnen då båten kommer iland ...ringer min kära man busschauffören  M som är på jobb och han börjar läsa en massa bussturer tills jag rooopar ...FAAAN jag tar taxi!!!Då är jag redan i det stadiet att jag skulle kunna ställa mig och stortjuta där i korsningen...blää!!!Pulsen slår säkert i botten och hjärta klappar på högvarv....tror många känner igen sig själva i en stress situation.
Som ni ser man behöver inte vara ute i stora världen för att yra bort sig...det räcker med lilla Åbo!!!
Snälla trevliga taxichauffören körde mig ner till hamnen och jag traskar in i terminalen med ett litet leende på läpparna ..I made it!!!!
Så det hjälper inte att det finns en busschaufför hemma och massor med turlistor....ibland kan det gå så här!!Nu har jag tidsfördriv i höst ...lära mig tidtabeller och vart bussarna går!
Många sitter säkert och undrar hur fan klarar jag mig på dom mega stora flygfälten med en massa metron,bussar från en terminal till en annan....skall säga er nog har jag yrat på där också många gånger men alltid till slut kommit till rätt  gate och slutdestination :)
Du vet sen P om du inte hittar mig på LAX så sitter jag på fel gate i Detroit...som jag faktiskt en gång gjorde i Seatle...funderade varför det var så lite folk i gaten där jag satt och då skulle ombobordstigningen småningom börja.....ja då sitter jag i fel gate och hastigt metron till rätta gaten och jag var bland med dom sista som rusar på planet.Kram till er alla från the one and only Yrbollen !!Bilderna är googlade.








Nästa gång tar jag Conversen på och springer till jobbet istället för bussen ;)



Kom lyckligt och väl till terminalen!

Där stog jag sen som ett frågtetecken och  funderade vad fan jag skall ta mig till!!


Den här  boken skall studeras noga framöver..alltså höstens tidtabeller!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar