torsdag 25 januari 2018

Dags för skolbänken

 Nu skall jag skriva om Sirkkala skolan i Åbo...det är ibland öppethus dagar i skolan som betyder att föräldrarna får vara med under lektionen.vDom brukar ha en kort skoldag men man hinner med några små uppgifter och så är det lite smått och gott till försäljning.

Här kan ni se en hel utställning av kidzens  kvarglömda kläder i skolan...som tur  behövde jag inte söka något därifrån. Tillsvidare har  våra kidz haft allt med sig hem.


Då vi har båda i samma skola men olika klasser så brukar vi turas om att ena brukar vara en stund i Jaromirs klass och den andra går till Michelles klass och sen brukar vi byta så vi hinner vara hos båda och sen hade sen var vi också båda med Michelle en stund och sen for vi till Jaromirs klass tillsammans.

Ja hör ni ni...det har nog ändra sen man själv var i lågsatdiet....nu förtiden säger läraren ..." ta fram era I paddar" istället för att säga " ta fram modersmålsboken".




Visst har dom ännu en del böcker men nog har det minskat så otroligt.Ofta har dom alla uppgifter printade på papper och ett häfte där dom fyller i alla uppgifter.

Men jag tycker det är jätte bra detta system med Ipad och mindre böcker ...tänk hur mycket det sparas in ekonomiskt och mindre avfall.










                                    Här fanns läsordningen för dagens program.


    Jaromir med sin klasskompis...så klart skulle dom ju göra en DAB (När man lägger händerna åt sidan) på foto





Jag har massor av mina skolböcker och häften sparade ända från klass 1 och jag skall här i något skede börja gå igenom dom och minnas tillbaka då man satt i skolbänken.





Här var det Mikkos och min tur att få sätta oss i skolbänken och göra lite uppgifter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar