onsdag 31 januari 2018

Stannade upp

Ingen lathund här inte...nej det är att gasa på bara från morgon till kväll fast jag som sagt har min ledig vecka.



Så var det att föra kidzen till skolan sen hem och svänga för sen skulle jag tillbaka till skolan för att åka med Jaromir till tandläkaren...föra han tillbaka till tandläkaren.






Efter det  skulle jag köra till Raisio och byta ett par lampor till Ikea då plötsligt något inom mig sa "Lissu nu måste du stanna upp och tänka också på dig själv".
Då bestämde jag att då det var en så fin dag att jag åker via Runsala/Ruissalo innan jag åker till Ikea och knäpper lite foton och njuter av lugnet och tystheten.





Jag är ju absolut ingen vinter människa fryser ju så fort jag lägger näsan utanför dörren, men fördelen med att åka till Ruissalo nu är att där är så lugnt och tyst. Då våren och sommaren kommer så vistas folk ute på ett helt annat vis. Nu var det ändast hurtiga pensionärer och jag.






Gick runt och strövade i lugn och ro fast jag visste att jag hade hur mycket som helst som skulle uträttas  idag...men som sagt ...stannar jag inte emellanåt upp och tänker på mig själv också så vet jag att det kan gå jäkligt dåligt. Kan i värsta fall komma en stor cementvägg emot som sätter stop på allt.





Hittade en bäck där vattnet rann och ni kan säkert gissa att jag stod stilla fast hur länge och bara njöt av ljudet och sen gick jag ner mot stranden och lyssnade på dom härliga  kluckande vågorna. Fick med en gång så mycket extra energi igen för att jag gav mig tid att göra en liten extra sväng till Ruissalo.



Mikko har ledig dag på fredag och jag föreslog att vi far dit och ströva runt om vädret håller medan kidzen är i skolan och efter det  går nånstans och lunchar och varvar ner tillsammans. Han behöver nog också tänka på sig själv....som jag skrivit så har vi haft ett super hektiskt år bakom så jag hoppas det småningom börjar lugna ner sig.

Blev faktiskt idag och tänka då jag gick runt och njöt i Ruissalo hur skönt det skulle vara med en stuga på bilavstånd så jag/vi skulle kunna sätta oss i bilen och fast åka dit en sväng på en ledig dag och sen hem igen till kvällen. Nu då vår stuga är ute på en holm och ca 86 km från Åbo plus båt väg så gör man nog inga dagstrippar dit nej.
Tänk hur mycket mera användning man skulle ha av en stuga då man skulle ha den närmare och bilväg fram.



Men alltid kan man ju prova lyckan på fredag då Eurojackpot vinsten är 90 miljoner.
Tror säkert inte det är bara jag som kommer att lämna in lyckokupongen.

Nu blir det go natt...och i morron skall jag äntligen ha en lugn ,hemma mysdag med lite fixas och trixas. Passar utmärkt för dom har ju lovat dåligt väder.








Håll tummarna för min karl att hans arbetsdag går bra för han skall ha en pryo ( flicka) som skall ut första gången  och öva i trafiken med buss och i detta jäkla snökaos.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar