fredag 5 januari 2018

Krälade på golvet.

  Idag hade Jaromir och jag ett stort projekt på gång...vi tömde ut hans tusen och åter tusen Legobitar på  några filtar på vardagsrumsgolvet.Nu hade vi äntligen gjort slag i saken att vi skall gå igenom allt detta...krälade runt i legohögen och sökte legogubbar.


Hur länge tror ni vi orkade...bra om vi satt där ca två timmar.Vi fick en massa lego gubbar plockade till en skild låda....sen en massa små prylar som hör till dom olika lego projekten började vi plocka i en annan låda och ännu återstår det  en oändlig mängd med legobitar som vi skall börja gå igenom.



Har faktiskt planer att vi skall se om vi  kan hitta bitarna och börja bygga ihop allt en efter en ....men vi får se om tålamodet räcker till.Skulle faktiskt vara roligt att få ihop en del saker för han har så fina lego grejer som samlats under åren.





Allt från Lego starwars,Lego the Movie,Lego city,fina polis stationer,bensinstationer osv som nu allt ligger i denna lego hög.Men jag tycker också att barnen skall få vara kreativa då dom får sina Legon....jag vet att många gör så att då barnet byggt legosaken som finns inne i lådan så skall den placeras upp på en hylla och sen får barnet inte röra den legoprylen mera för den blev en prydnads sak och då skall den vara på hyllan.

Jag tycker det varit roligt att se då Michelle och Jaromir för något år lekte som mest med lego vilka otroligt fina skapelser dom kunde hitta på av legobitarna som då också var utspridda  på golvet.Fina bilar ,fina hus,djur osv helt efter deras egen design.



Visst som sagt är det jätte fint att ha legosakerna uppe på en hylla som prydnand men dom är ändå så värdefulla dessa legopaket så jag tycker absolut att kidzen skall få leka med dem och vara kreativa.Sen kan man ju i något skede som nu då Jaoromir inte mera så aktivt leker med lego börja försöka bygga ihop dem och ha en del som prydnad när han börjar bli äldre.

Får hoppas att jag/vi har tålamod att börja få ihop något av denna hög som just nu ligger på vardagsrums golvet.Sen är det att noga se till att alla bitar hålls på ett ställe så att man fan inte trampar på en sådan hård bit för det tar ont kan jag lova till er som inte har råkat ut för det.Nog har man många gånger svurit en lång ramsa då man kommit med passligt hård fart och trampat på en vass lego bit....j¤%&@r vad det tar sjukt!!!




Har nog många gånger varit på väg och slänga bort alla förbannade legobitar då dom varit på fel stället ....skramlat till i dammsugaren och så har man fått tömma den förbannade dammpåsen med hopp om att hitta den lilla legobiten som ligger gömd i dammet i påsen.Tror nog det är många föräldrar som tagit samma svordomsramsa som jag tagit då legona varit utspridda här och där.

Nu skall vi se vad vi får ihop av alla legon eller kanske vi ger upp hoppet förrän vi ens hittat delarna till någon speciellt bil tex....fortsättning följer.På måndag skall jag på jobb så senast då blir det avbrått i mitt legoprojekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar