torsdag 11 januari 2018

Herrgårdsfru

Satt idag och pratade med en arbetskompis om dittan och dattan då vi kom in på diskussion om olika hotell då hon plötsligt började berätta om en Herrgård hon hade åkt förbi i Svartå ..klicka på länken https://www.mustionlinna.fi/fi/ en annan Herrgård som jag hört bra om är http://www.haikko.fi

Så nu kan ni ju gissa vem som blev eld och lågor att sitta och kolla runt på en massa fina Herrgårdar i Finland .....ena finare än den andra....säger bara ojoj.





                                                  Haikon Kartano i Borgå

Har faktiskt aldrig övernatta på en Herrgård .....men skulle gärna göra det....bland med gammal historia och en massa herrgårds spöken.Tror faktiskt jag någon gång vill boka in en natt för Mikko och mig på en herrgård helt som sagt på tumis.Bort från vardagen och kidzen...,bara få rå om oss själva på en romantisk herrgård.



                                                 Vuojoen Kartano i Eurajoki


Sen är ju frågan ...vilken årstid är bäst att åka och koppla av på en herrgård.googlade runt och såg på en massa fina bilder och visst såg det fint ut då det fanns ett ordentligt snötäcke och ljus/facklor som brann ute på gården och träden hade ett täcke av snö.....men tror nog vi inte ser så mycket av sådana vintrar här i söder mera.



Hirvihaaran Kartano i Mäntsälä (bilden ovanför och nedanför)




Kanske våren/sommaren är en fin tid att åka till en vacker Herrgård då allt blommar och är så där fint grönt.....med andra ord då hela naturen vaknar till liv.


Mustion Linna ,Herrgård i Svartå (uppe i vinter skrud  och nedanför i sommarskrud)




Ni som läser detta och har erfarenhet av herrgårdar....skriv gärna och berätta hur ni tyckte det var och vilken årstid ni tycker är bäst att besöka en herrgård.

Med den här farten så börjar jag nog småningom få min kalender 2018 fullbokad och plånboken lättare med både Spa och herrgårdar och där emellan hinna till Usa.

Läser jätte mycket resebloggar och måste låna ett ordspråk som en hade skrivit ...tyckte det var så bra och det stog så här......."Om du själv förtjänar dina egna pengar så får du också själv bestämma vad du använder dom till "

Har googlat så mycket Herrgårdar nu så i morron bitti då jag går och lägger mig efter natt jobbet så kommer jag drömma att jag är en herrgårdsfru på en fin Herrgård.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar