tisdag 2 januari 2018

Hogwarts castle/Harry Potter

 Som sagt jag hör inte till den som kan berätta så mycket om Harry Potter ...tyvärr.






Har aldrig varit intresserad av varken filmerna eller böckerna.Men minns att min äldsta flicka såg mycket på dom filmerna och också har läst en del av böckerna...nu har också mina yngre barn hittat scharmen i Harry Potter och dom vet fast hur mycket om honom och alla andra inblande i filmen/boken....så ni kan ju gissa att för dom var besöket i Harry Potter World något helt faschinerande.







Visst var det ju helt otroligt att se allt live och tänka att dom från noll har byggt upp en helt egen Harry Potter sago värld....och det otroliga fina slottet som var högt uppe på berget.Man gick i genom hela detta slott då man skulle och åka den häftiga Harry Potter ride.Har googlat och sett att dom ibland skjuter en hel massa fyrverkeri uppifrån slottet ...måste vara en syn för ögat för dom fyrverkeri som jag har sett på Disneyland är helt magiska...dom har en hel berättelse  som ingår i dessa fyrverkeri och då är där en massa musik och effekter som passar in vartefter dom skjuter upp raketerna.Då pratar jag om fyrverkeri som räcker mellan 20-30 minuter.Minns en  gång då  Mikko tyckte det börja räcka då vi stått och sett på raketerna i 15 min...då sa jag att det är ungefär lika mycket kvar.








Inte nog med längden på dessa fyrverkeri...då skall ni veta att dom skjuter detta spektakel ALLA kvällar i  Disneyland och som sagt då byter dom tema vid olika högtider....helt otroligt .Sen har dom också alla kvällar en sådan super,mega fin parad som går genom hela Main Street.

Men som sagt det blev en massa bilder från Harry Potter World i detta inlägg....och sen kan ni alltid gå in på googla om ni vill se mera.













Tänk att allt är uppbyggt från helt noll....det är alltså inget riktigt berg utan till och med det är byggt dit .Dom är nog så otroligt skickliga.


















Som sagt det var en del bilder ...hoppas ni orkade genom alla.Sen kan jag nog tro att dom riktiga Harry Potter fansen skulle göra allt att få gå runt där och suga i sig hela Potter stämningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar