onsdag 17 januari 2018

Två möss i bastun

 Som jag skrev så hade jag ett bra slut på arbetsveckan men också en härlig början på min lediga vecka.
Jag har sagt det förut och säger det igen att jag njuter så av att jag börjar få mera och mera egen tid och inte alltid ha kidzen och snurra runt benen.






Som en sådan lyxig sak  att kunna fara ensam och handla ..super skönt.Minns ännu hur det var att släpa iväg två skrikande kidz till matbutiken...tror aldrig jag shoppat så snabbt som då.Man hann in i butiken så rök de runt hjulen på kundvagnen som man rusade mellan hyllorna  och så rusade man till kassan och betalade.


Så shoppade man förr....nu kan jag  i lugn och ro gå och se på andra avdelningar utan att två  små sirener skriker för fulla muggar i kundvagnen.

Som idag då jag hade dagen helt för mig själv och bara njöt av att jag kunde göra det jag ville i lugn och ro....bestämde i morse då jag skickade iväg kidzen till skolan med buss(Mikko hade bilen så jag kunde inte köra dom) att jag skall ta en hemma Spa/bastu dag.

Vårt badrum är jätte lite och där har vi en sk badrumsbastu (har skrivit om vår bastu i något tidigare inlägg)....där  man lyfter upp laven så är det som ett dusch skåp.Saknar nog en större bastu med skilt badrum men för tillfället är detta vår lösning.Annars skulle vi måste boka bastutid i husets bastu och stressa med att basta efter tid då det i äldre höghus inte finns egen bastu i lägenheterna.Jag som är en älskare av att bada bastu klarar min nog inte med en timmes bastutid.Vill basta i lugn och ro och mellan varven sitta på balkongen.Nu vinter tid är det så skönt då det är friskt och kallt ute och sen in i bastun igen och kasta bad.


                    Har tyvärr inte hunnit tvätta glasväggen som ni kanske ser på bilden


Nu skall ni få höra vad man kan ta till nytta då man har ett mini spa/bastu....ni kommer nog tänka att vad fan har Lissu nu igen hitta på ...jo älskar man musik som jag gör så vill jag ju också ha musik i bastun...då tar jag högtalaren med i bastun ...placerar datan på bordet utanför bastun och kan innifrån bastun surffa runt på datan då väggen är glasad. Sen tar jag musen med till bastun....både min egen mus och datans mus så där är med andra två möss inne i bastun på samma gång.

Sen kan jag inne i bastun söka  musik från Spotify eller se från Youtube musik,sen kan jag mellan varven kolla lite Facebook,läsa fast Iltasanomat från bastun eller googla texter till sånger och sitta och sjunga med till en massa bra låtar,ibland har jag sett på film från bastun.....ja siddu det är inte alltid så tokigt att ha enmans mini bastu....man kan nästan säga att jag har ett mini all inclusive Spa.






Men visst hoppas jag någon gång att jag kommer ha en fin bastuavdelning för det skulle jag vara värd så mycket som jag bastar.Hemma försöker jag basta varje dag...då jag har har abetsvecka  brukar jag ibland vara upp till spa avdelningen och njuta...men hinner inte så ofta som jag skulle ha lust.
Så vem vet vilken Spa avdelning jag /vikommer ha ännu i framtiden.....alltid får man drömma.Tror vårt nästa hem blir en lägenhet med ett pikilitet sovrum ett litet kök,en mini wc och resten blir en stor fin spa avdelning....tror vi inte ens behöver vardagsrum då vi bara kommer att njuta i vår spa avdelning.Tur att drömmande inte kostar.


                               Denna högtalare brukar jag ta med in i bastun.

I morron skall jag lägga in foton hur ren,fräsch pigg och glad jag kände mig efter min super härliga egna tid i mitt alldeles egna lilla lyxiga mini spa!!!






Här kommer en liten videosnutt från min Spa morgon och inne i bastun hörs Cirque du Soleil / Alegria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar