tisdag 2 oktober 2018

En ny upplevelse för mig i Californien

Var faktiskt med om en upplevelse som jag faktiskt aldrig varit med om här i Kalifornien förut. Satt nämligen en morgon och såg på morgonnyheterna då dom berättade att uppe i Huntington Beach skulle det vara ett stort evenemang och hör och häpna....det skulle vara Surf Dog events.


Jag tänkte  det kan väl inte vara sant....en tävling för hundar som surfar.....only in america . Men det var helt på riktigt alltså och jag tänkte det här evenemanget kan jag ju absolut inte missa. Hade inget inplanerat så jag bestämde mig för att köra upp till Huntington. Lite över en halvtimmes körväg härifrån Dana Point  beroende på hur trafiken löper.



På vägen dit stannade jag vid lite olika platser för att njuta av dessa härliga vyer. Det är just så här semestern skall vara ...utan tidtabeller...att bara kunna stanna just där  man tycker att finns en fin plats och fast sitta ner en stund utan  stress och måsten.


Jag är ju inte direkt en hund människa ( gillar mera katter  ) men tyckte då jag kunde uppleva en sådan händelse  då hundar surfar så då måste jag ju ta min chans.

Härligt att komma upp till Huntington...brukar  alltid försöka hinna en gång dit då jag är här för jag spendera  en längre tid där  i ungdomen....med andra ord ett  bekant ställe för mig sen förr.






Denna gången gick jag faktiskt också ut på Huntington Pier och tog mig en kaffe ....gillar att besöka och gå ut på olika pierer. Det är något speciellt stämning då man går på dessa mäktiga " bryggor". Tog lite foton då jag gick runt där som jag också skall visa här på bloggen.



Huntington beach är ju en otrolig lång beach hela 15,3 km och denna plats är omtyckt av surfaren för sina bra vågor. Sen har dom ju ett eget beach område för hundar och där ordnades som sagt surf tävlingen. Dom hade olika kategorier för olika storlekar  på hundarna.




Det gick till så att hunden var utrustad med surfdräkt och flytväst och stod på en surfingbräda...hundägaren/skötaren var med hela tiden brevid då dom simmade utåt för att hitta den rätta vågen. Då sen den rätta vågen kom så släppte ägaren surfingbrädan  och där skulle hunden försöka stå sen så långt som möjligt , helst ända till land för att få bra poäng.




Ibland kom det så stora vågor där hunden föll från surfingbrädan och tog sig en sväng om i vågen....men sen lyfte ägaren bara upp hunden på nytt på brädan i väntan på följande våg. Alltså jag kunde ju inte annat än skratta för nog såg  det så roligt ut då hundarna stod kavata där på surfingbrädan. Lovar att dessa hundar klarade sig bättre än vad jag skulle göra på ett surfingbräde. Jag skulle inte ens komma upp och stå på en sådan förrän jag skulle falla tillbaka i vattnet.



 Här har vi en lite cool surfare som skall delta i surf tävlingen.


Men visst tar ju alla dessa surfaren och simmaren sina risker då dom rör sig i dessa vatten för här finns det ju lite annorlunda fiskar än abborrar. Dom visade på nyheterna om en 13 årig pojke som för en vecka sedan var i en Shark attack nära San Diego .....en liten bit söderut  från var jag är nu . Han klarade sig men fick nog ordentliga skador.

Nedanför på bilden kan ni se hur dessa modiga killar ligger lugnt där i havet med sin surfingbräda och väntar på dom rätta vågorna och dom vet ju vilka fiskar som kan simma där under dom. Men dom är så bitna av sitt surfande som dom hinner väl knappast tänka hur mycket hajar som rör sig i dessa vatten.

Visst har jag också simmat i dessa vatten.....men håller mig nära land för dessa vågor har ju sådan otrolig dragningskraft. Tryggast och simma i poolen och där är vattnet alltid klart och rent. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar