lördag 13 oktober 2018

Vi köar i Universal Studios

Igår blev det en heldag på Universal Studios. Vi hade inte  bestämt vilken nöjespark vi skulle besöka denna gång...så vi har här under veckan funderat fram och tillbaka. Kidzen röstade Disneyland /Adventure park . Då skulle vi behöva 4 st Park hopper ticket som i sin tur betyder ...skitdyrt....för oss fyra skulle inträdet ha blivit runt 600 euro och då ingår inte mat. Det är inträdet till Disney och raidsen ...men då kan det vara att du måste köa fast hur länge som helst och att ibland kan en del raids vara under reparation.



En gång var Pirates of Carribea , Matterhorn och Small World stängd på Disneyland då vi var där och visst harmar det då en del favoriter är stängda och man betalar dyra inträdesbiljetter.

Vi hade tur då  som våra bekanta ännu jobbade extra på Disneyland... dom fick bjuda in tre ...så då betalade vi alltid för ett barn.Men nu jobbar dom inte där mera så nu är det bara snällt att betala om vi vill in.





                                      Här kan ni se Downtown LA fotat från bilen.

Förstås alla dessa nöjes parker suger nog en stor summa kan jag berätta.Så det lönas nog tänka noga innan man bestämmer sig för att betala in sig.

Man kan säga att det blir en dag med ett evigt köande från det att man kommer dit till att man åker hem och då funderar man igen att är det värt priset för allt detta jäkla köande.

Plus att trafiken är helt kaotisk uppe i LA...därför trivs vi bättre här i Dana Point.






Köande börjar redan på Freewayen då trafiken är helt stop uppe mot LA , sen köar du in i parkeringshuset som också kostar (vanlig parkering 25 dollar ) ,sen är det toalett köer, sen skall du köa  i säkerhetskontrollen då du skall till nöjesparken , sen skall du köa till olika raids, sen skall  man äta ( dyrt i nöjesparkerna) och så står du igen och köar för att få mat , så vill någon igen på toaletten = stå och köa , så skall du ut från parkerings huset som igen betyder köande då alla skall ut  och sist men inte minst köar igen på Freewayen för att ta dig hemåt.


Efter mycket funderande så valde vi Universal studios fast vi var där förra året.I fjol var det mindre folk på Universal än igår...då behövde vi inte köa så länge till dom olika raidsen....men igår var det allt från 1/2 timme till 1 1/2 timme.Där som kötiden var en timme eller mer hoppade vi över...inte värt att stå så länge för en raid som räcker några futtiga minuter.







Det finns biljetter sk fast pass tickets så du kan gå i en annan kö och du kommer snabbare fram...men det betyder att då skall du ut med ännu mera pengar.

Visst är det allt så jätte fint fixat på dessa olika nöjesparker , fina raids och en massa fina parader och shower men som sagt så kan man ha den oturen att allt känns som ett evigt köande och du inte hinner åka så mycket. Sådan känsla fick vi verkligen igår...då vi äntligen kom hem sent efter en lång dag så drog jag en lättnadens suck och puuuustade ut. Men vad gör man inte för sina kidz...min äldsta dotter var bara 4 1/2 då hon var med mig första gången till Usa och efter det har hon hunnit hit på nytt ett antal gånger...så hon har nog också fått uppleva Disneyland ett antal gånger.





Igår hade vi bara tid från kl 10 - 18 på Universal för kl 19 började Horror nights då parken blir en spökpark  och det känns som du skulle vara med i någon skräckfilm.Man kan köpa combo ticket där du kan direkt från dagen  fortsätta med Horror nights...men våra kidz är ännu för unga till det. Dom rekomenderar 13 år och uppåt. Kidzen sa igår att dom vill nog någon gång komma och prova på Horror nights och att dom vill ha sin stora syster med. 




Alla nöjesparker har en massa olika tema efter årstider och nu är det då Halloween som gäller...på Disney har dom snälla varianten av Halloween på kvällen...på dom andra nöjesparkerna  är det tema scary.



 Vi var till spökhuset "Walking dead " och dom tyckte det var lite läskigt men ändå roligt. Så någon gång i framtiden skall jag nog ta dom med och fira en ordentlig Halloween Horror  nights  på Universal Studios om dom vågar och vill. 

Själv älskar jag Horror nights men detta år blir det inte för mig att gå på det för mina kompisar går dit först i början på november och då har jag redan åkt hem. Synd för detta år fanns en av mina favoriter med..Michael Myers från filmen Halloween. Ni som vill läsa mera om Halloween Horror  nights så gå in på google.






Efter en lång dag var det två glada men trötta kidz som somnade direkt då vi kom hem och två föräldrar som visste att nästa gång vi kommer Kalifornien så gör vi nog hellre något annat för denna summa vi spenderade på Universal Studios igår än att stå och köa till en massa olika platser.


Men har man möjlighet att besöka nån av dessa nöjesparker så skall man nog göra det för som jag skrev ..allt är nog så otroligt fint uppbyggt....men förbered er på en massa köande och dyra priser. 

Skall visa mera foton från Universal i ett skilt inlägg och också berätta lite om Studio Tour som ingår i inträdesbiljetten.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar