onsdag 10 oktober 2018

Vi vill inte tillbaka



Då jag är ut och reser så brukar jag ofta i slutet på mina foton på Instagram skriva  #idontwantbacktofinland och den meningen kommer absolut från hjärtat.Har absolut ingen längtan tillbaka dit och ingen annan heller av gänget vill tillbaka.





Som Mikko sa senast idag...tänk om nån kunde sponsra oss så vi skulle kunna få bli hit hela vinter och kunna ta paus från jobb , vardag och skola. Tänk vad härligt för Michelle och Jaromir som har simning som hobby att här får dom simma och öva ute varje dag under klarblå himmel.





Jag och Mikko ligger i solstolen... njuter av sol och värme .Läste just en reseblogg där en familj nu tredje vintern i rad flyr Sverige för att bo 3 månader i Thailand.Men där finns faktiskt möjlighet för barn att gå i skola..där finns sk den svenska skolan så det gör det mycket lättare att kunna vara borta längre.





Vi har nog som sagt haft i planera att stanna här i Californien lite längre med kidzen men har tyvärr inte hittat  någon svensk skola här då jag försökt googla runt. Finns det sådan möjlighet här i Californien så berätta gärna åt mig ifall ni vet. För vi skulle gärna vintertid ha lust att kunna vara  längre här.






                     
                       

Denna jaccuzi finns också på området där vi bor.










Tror säkert många nuförtiden skulle villa fly den hektiska vardagen och låta bli en massa prylar för att istället få njuta av mera ledig tid.För visst tar arbetet en stor del av vår tid/liv ...själv får jag och många andra vara glada att vi  har ett jobb med varannan vecka ledig då vi faktiskt hinner göra en massa roliga saker.



Här har vi nog också hunnit med massor fast Mikko och kidzen inte hinner vara här mer än knappa två veckor.....själv är jag den som gärna latar vid polen fast flera dagar i sträck med en bra bok ....medan Mikko och kidzen vill överallt och se. Så det är sådana här gånger jag verkligen är glad att jag ibland har möjlighet att få semestra för mig själv och  jag gör bara det jag vill i min egen takt.

Nu då Mikko och kidzen är här så är det en sk familje semester och då gör jag det som dom vill och det är full fart kan jag lova. Visst är det roligt att se sig runt men då det är program från tidigt på morgonen till sena kvällen varje dag så lovar jag nog att man i något skede känner att det blir för mycket.

Men har ännu ca en och en halv vecka egen tid efter att dom åkt hem på lördag och nu har dom lovat super väder .....så det kommer att bli böcker och pool häng för  mig dom sista semesterdagarna. Suga i mig så mycket sol och ljus att jag klarar den mörka tiden i Finland då jag måste återvända dit .

Men innan dom åker hem på lördag så har Mikko dagarna fullbokade så det kommer och vara full fart ...gasen i botten ännu några dagar.


















2 kommentarer:

  1. Kolla med organisationen SVEA som har koll på svenskt i världen var det finns skolor. Facebookgruppen SMUL är ett annat ställe.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset.Skall ta mig en titt på dessa sidor 😁

    SvaraRadera