torsdag 4 oktober 2018

Huntington Pier

God morron alla läsaren som tittar in från en äntligen soligt Californien. Det har varit lite molnigt nu några dagar så det är roligt med sol och fint väder när min family snart kommer att ha amerikansk mark under fötterna.




Tänk vad tekniken går framåt , en fördel för oss som är mycket på resande fot. Mikko la meddelande då dom var på Arlanda  att planet är försenat en timme. Nu är det så lätt för mig att sitta och följa med var flyget är via Flight Aware då jag har deras flight number. Då jag skriver detta så har dom 3 timmar och 18 minuter kvar av 10 timmar och 50 minuter total resetid.




Det är nog långa  timmar att sitta i flyget plus att då skall man räkna all tid från det att du stänger dörren hemma tills du kommer hit till denna dörr ....det är  nog otroligt lång resa.....man får nog räkna med lite på ett dygn. 




Men sen då man väl kommit hit och börjat hitta rytmen så är det nog värt allt. Nu kommer dom inte vara mer än knappt två veckor så dom kommer just att komma in i denna dygnsrytm så är det dags för dom att flyga hem. Jag skriver det ofta och en del börjar väl redan vara en aning trötta på dessa ord men om vi hade möjlighet så skulle vi absolut bli hit hela vintern hela gänget. Men men tyvärr är det inte ännu möjligt.




Ni vet ju att mitt ordspråk är "Hemma bra men borta bäst" eller sen säger jag ibland så här "Hemma bra men California bäst ". Detta vinner absolut över min stressiga vardag där hemma och den mörka, trista kalla tiden som väntar där bakom knuten. 
En gång vinterhatare alltid vinterhatare !!!! 



Men nu njuter jag av allt detta och som sagt så vet jag att sidan Momondo och Booking fungerar utmärkt så det finns möjlighet att fly vintern om man är en vinterhatare som jag. 

Skrev tidigare om att jag gillar olika Pierer  ....vi besökte ju i somras Sopot Pier i Polen....nu var jag här en dag upp  och besökte Huntington Pier...mäktig stämning att gå ut till sista ändan på dessa fanatsiska pierer. Igår var jag faktiskt ner till San Clemente Pier och gick och sen har vi ännu i planerna med familjen att åka till Santa Monica Pier. 





Här finns en hel del pierer här men tror dessa får räcka denna gång ....måste lämna några pierer till nästa år också.

Huntington Pier är 560 m och 30 m ovanför havsytan. Oceanside Pier som finns i norra San Diego är längre 596m....den har jag ännu inte sett. Här finns en massa fina pierer längs med västkusten för er som gillar att besöka sådana. Ta er god tid bila längs med PCH1 och stanna där dessa pierer finns. Kan vara en rolig del i resande att besöka dessa. Rekomenderar.




Ute på sista ändan på Huntington Beach köpte jag mig en kaffe från Rubys och satt där i solskenet och njöt. Finns inget bättre då jag får njuta utan tidtabeller ....idag är det ett undantag då jag skall möta familyn.




Då får jag  planera lite extra med tiden då jag skall köra upp till Los Angeles i denna otroliga trafik på Freewayn ....men borde inte vara rusch hour  ditåt nu men kan möjligtvis börja då vi skall köra neråt tillbaka till Dana Point. Men vi är ju på semester så vi har bara tid...men det är ju inte riktigt så kul och sitta fast i bilkö på freewayn i flera timmar. 



    
                Här är metspöna på rad medan fiskarena tar en siesta


Ni skall alla ha det så bra och veckoslutet närmar sig , hoppas ni har något roligt inbokat eller sen bara njuta av att inte göra något. Vi ser framemot the wedding weekend som närmar sig och i morron skall jag sjunga för Mikko ....det är ju hans födelsedag.












                          Här är det i alla fall inte trångt på beachen .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar