fredag 19 oktober 2018

Hemma bra...borta bäst!!

Så har då en månad snart gått och jag är absolut inte redo att lämna detta land...att byta denna sol och +28 grader mot den Finska mörkret och kylan som sakta kommer smygande.En lång och trist vinter framför...jag vill inte.I detta inlägg skall jag visa så fina bilder och när ni ser dom så tror jag ni säkert förstår varför jag gärna vill bli här hela vintern och fast längre.

Känner hur jag och min kropp mår så bra av dessa vyer.





På den första bilden ser ni en bänk och jag har flera gånger sagt det att där skall jag sitta och njuta då jag är pensionär...dessa bilder är tagna i Montage/Laguna.Ca 1 timme söderut från Los Angeles.

Visst skall ni veta att jag saknar min familj men saknar absolut inte min hektiska vardag.Varför kan man inte i denna ålder få bli pensionär...skulle gärna leva mitt liv utan en  massa tidtabeller .Ni som känner mig vet att jag gör det bästa av livet och njuter till 100% fast jag ännu måste jobba många år. Man får göra det bästa av situationen så länge man är i arbetslivet och att resa gör att jag orkar med vardagen och alla vardagsrutiner.






Det har varit så skönt att få vakna utan någon klocka som väcker en ...äta frukost i lugn och ro och sakta men säkert åka ner till beachen för att njuta av dessa vyer.

Lyssna på vågorna och känna hur solen värmer och sen hoppa och svalka sig i Stilla Havet.





Det har kommit och gott vänner i mitt liv men tror att ingen av dem har undgått hur mycket jag älskar Californien och längtar hit.Har nog berättat det åt ALLA både bekanta och obekanta också Mikko fick nog i ett tidigt skede reda på det också och nu  längtar han  lika mycket hit som jag och kan också tänka sig bli längre här i framtiden.

Då lovar jag att vi kommer och gå flitigt och titta på NHL ishockey.









Många undrar säker hur det blir med kidzen i framtiden om vi skall börja vara längre här.

Hon äldsta har redan flygit ur boet och har sitt liv och får se sen då dom yngre flyger ur boet var på världen dom kommer att trivas.Dom har fått se världen och är resvana  sen är det upp till dom själv var dom vill vara.

Världen har blivit så global så nuförtiden kan man nästan var som helst i världen jobba. Nätverket är oändligt...bara att surffa runt och söka.Vem vet kanske dom blir lika bitna av Usa som jag.




Har en fd arbetskompis som för ca 2 år sedan flyttade till London och nu utbildade hon sig till flygvärdinna och jobbar för Norwegian och flyger långdistans (Usa)...bra gjort Anette...good luck.

Så här ser man ingenting är nuförtiden omöjligt.Annat var det förr då man hitta små jobb annonser i dagstidningarna....nuförtiden söker man allt via nätet.








 Avslutar detta inlägg med mitt eget ordspråk 

            "Hemma bra....men borta bäst"

 Vet att många tycker det är så skönt att få komma hem efter resor.Jag själv vet inte vad det är för skönt att komma hem...hellre skulle jag bli här och njuta på dessa beacher och bo här i min "sommarstuga"....  än att mötas nästa vecka av alla måsten som väntar på mig.




2 kommentarer:

  1. Jag förstår vad du menar. Men varför förälskade du dig just i USA?
    Är det en viss del av USA eller? :)

    SvaraRadera
  2. Hela Usa är spännande...alla delstater har sin egen stil och charm (har besökt fem ..många kvar).Men Californien gillar jag för tillfället bäst...har varit så många gånger där att jag hunnit bygga upp en egen vänkrets där plus att klimatet är super 😁

    SvaraRadera