fredag 5 oktober 2018

Livet är en fest

 Så har då familjen anlänt ( inte äldsta dottern) efter en lång flygresa som tar på krafterna och suger ut den sista energin man har. Att försöka sova men inte ändå få tag på sömnen på flyget är nog jätte jobbigt ...man anländer slutdestination som man skulle ha världens värsta baksmälla fast man inte ens druckit.


Trafiken löpte bra upp till LAX  då jag åkte och söka dom men neråt hamnade vi i rusningstrafiken. Men det finns här på freewayen en sk  Car pool som betyder en fil där du får köra om man är två eller flera i bilen och den filen löper i vanliga fall mycket bättre än alla dom andra filerna. 

Det finns vissa ställen du kan köra in i carpoolen och sen finns det där som är två gula sträck  och då får du inte köra in på den filen och inte heller ut. Likaså om du kör i carpoolen och du är ensam i bilen och råkar bli fast så blir det 341 dollar böter. 




Det tog ungefär en timme upp till LAX från Dana Point igår och ner kom vi på ungefär 1 1/2 timme för att vi som sagt kunde hålla oss i carpoolen annars skulle det nog  tagit närmare två timmar.

Hittade  gänget snabbt upp i LAX men herre jösses den trafiken där på flygfältet och också i allmänhet ...denna mängd bilar / trafik som här finns går nog inte och beskrivas i ord...måste ses med egna ögon. Jag körde hela vägen och det är nog så att man borde ha ett par extra ögon till i denna trafik...man måste nog hålla sig skarp hela tiden. Men annars tycker jag  om att  köra här...som tex att köra längs med kusten PCH1 (Pacific Coast Highway) är fint... man passerar en massa fina ställen.



Kidzen somnade direkt på vägen "hem"  tror nog också Mikko tog sig en liten tupplur ....men då vi kom fram och vi hade  packat upp deras saker och dom ätit lite så var det bara och säga go natt åt  mitt jetlaggade gäng.




Klockan var här 19 och det räckte inte länge så låg dom alla och snarkade och sov sin nattsömn. Jag har nu efter en vecka hittat rytmen så här satt jag sen ensam medan dom sov ...jag hoppade i bilen och for och köpte födelsedags tårta åt Mikko som jag skall överraska han med.

Det var bra att dom alla sov då jag kom hem så fick jag fixa i lugn och med paket och tårta . Visste ju att dom kommer att vakna tidigt så jag la presenten på bordet och födistårtan i kylskåpet.



Här blev det som sagt väckning ca 04.30 dom var hur pigga som helst medan jag gärna skulle fortsatt sova....men blev ju också pigg då dom tände lamporna och började prata och fixa frukost så jag steg med upp med dom ....vi sover en stund  vid poolen sen på dagen så att vi orkar gå på rehearsal middag ikväll och så skall vi ju innan det hinna smaka på Mikkos födis tårta.....man kan säga ...livet är en fest!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar