måndag 14 januari 2019

Att städa upp efter andra

Äntilgen hemma efter att 73,5 timmar (min arbetsvecka) städat upp efter andra på jobbet  och vad möter mig då jag öppnar dörren hemma .... kaos.

Så får man lugnt höra av Mikko...."Jag har inte hunnit städa" ...oh shit tänker jag för mig själv.

Skulle kunna gråta , hoppa , skrika springa med huvudet i väggen ja  göra vad som helst just då. Men vad gör jag...jo försöker samla mig  och hålla mig relativt lugn och börjar städa... det första jag gör då jag kommer hem på ledigt.

Så om det finns mycket plus att jobba på sjön så är nog detta ett stort minus att komma hem och direkt få börja plocka upp efter andra   och skulle det hållas städigt men nej...efter ett par dagar så är det samma igen.

Som ikväll... köksbordet svämmade över av tallrikar och saker, badrummet fullt med skit byke på golvet , två torkställningar fulla med torr tvätt som ingen orkat plocka bort, hatar då det är damm i knutarna  , på köksgolvet ligger veckan smulor och man ser att dammsugarn inte varit fram på hela veckan.

Sånhärna gånger önskar jag mig en städerska som skulle komma på måndagar så jag bara får öppna dörren , känna den fräscha doften och bara få plocka upp min arbetskass för att sen kunna vara glad och umgås med familjen då jag kommer innanför dörren än att direkt får börja röja undan.

Skall jag vara ärlig så har tanken snurrat många år och ibland känns det som jag verkligen vill göra slag i saken och anlita en städerska men sen ibland så känns det att visst fan fixar jag detta själv.

Jag vet att jag inte kan kräva att Mikko skall göra allt under veckan jag är på jobb för han har ju många trådar att hålla i så därför föreslog jag städerska då han inte hinner eller inte vill/orkar städa och jag vill komma hem till ett städat hem än att mötas av kaos.

Så kanske det skulle vara en bra lösning och vi båda skulle vara nöjda och glada för att få en last mindre i vardagen. Jag har skrivit om att jag tycker om och fixa , städa och ha ordning hemma men absolut INTE direkt då jag kommer hem från jobb.

Många undrar säkert varför jag trött och irriterad direkt börjar städa då jag kommer hem....jo därför för att det är så skönt att få vakna upp på tisdag (min första lediga dag) utan att ha pressen att idag måste det städas utan jag får istället verkligen njuta av min lediga tisdag då jag fixat undan allt på kvällen då jag kommer hem.

Får se när mitt tålamod är helt slut och jag anställt en städerska och jag kan sluta tjata att här måste städas.

Kanske ni  förstår varför jag tycker det är sååå härligt att nu och då få mina hotell nätter....veta att det är andra som passar upp  mig och jag får koppla av. Tror också min family uppskattar våra hotell nätter för då får dom också lugn och ro och inte behöver höra ordet ...städa städa städa som ekar här hemma!!



Min favvo body lotion.Det är egentligen after sun men använder den hela tiden...oj denna doft. Det var min äldsta flicka som gav mig tipset på denna då vi var i Usa.


Så där ja ...nu har jag allt fixat här hemma...man hinner med mycket då man går på högvarv och är effektiv. Familyn sover och jag skall ta en dusch och tvätta av mig min ilska , smörja in mig med min favorit lotion och slö surffa på nätet.






Slutet gott allting gott....nu blir det soffhäng  mitt i natten...nu kan lediga veckan börja.....lediga och lediga ...i morron har jag väckning klockan 7.00 för att  sen köra kidzen till skolan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar