onsdag 16 januari 2019

Kan man resa varannan vecka??




Inte kan man resa varannan vecka säger Mikko lugnt....men det är klart att man kan . I alla fall om man heter Lissu , jobbar på sjön , har varannan vecka ledigt och ÄLSKAR att resa och har världens bästa family som förstår min resepassion .....då reser man  så mycket man hinner , vill  och har råd. 

Åren går allt för fort och snart har vi  vår tid gjord på detta klot så nu är det inte att vänta ....det är NU  man skall göra allt vad man vill och har  möjlighet  att göra ... så varför skjuta fram allt roligt.




                                                     Just  do it right now !!! 


I morron skall jag göra det ...jag skall ut och resa om inte snöstormen stoppar flyget….titta in på bloggen om ni vill veta vart jag åker.Hade bokat denna resa åt oss alla i höstas men Mikko kunde inte byta sina arbetsdagar och kidzen råkar ha extra skoldag på lördag så det blir bara me , myself & I som åker .








 Jag har möjlighet att resa , vill resa och vill skriva om resor på min blogg så vad är det då som stoppar. Man måste snusa sig fram för vem vet när det dyker upp tex hotell eller några andra som vill göra samarbete med mig här på bloggen....man måste röra på sig och ta för sig för  ingen kommer hem och knackar på dörren och frågar om vi skall samarbeta.

Följer med en jätte bra reseblogg om en ung  tjej som är singel och reser världen runt på heltid...hennes blogg är hennes jobb  ( 46 flights i fjol ) . Skulle jag inte ha familj så skulle jag absolut försöka leva på min blogg och resa på heltid men just nu  går det inte….men ingenting är omöjligt i framtiden. Klicka på länken nedanför för att läsa hennes äventyr och titta på en massa fina foton.
http://www.readyfortakeoff.se/how-many-flights-did-i-have-in-2018/




Mikko kan bra tänka sig i framtiden att köra turistbussar i Europa och jag kan fast ta alterneringsledigt och resa  med där och jobba med bloggen . Drömmar skall man allltid ha.





Har rest mycket i mitt liv och i fjol hade jag/vi både stora resor, hotellnätter och minisemstrar. I år har vi inget speciellt inbokat ...jag ser vilka fynd som kommer emot mig på Booking och Momondo och åker dit näsan styr och pengarna räcker.

För er som alltid undrar hur vi kan resa så mycket... 4 år sedan brann min pappas hus och jag betalade  en stor golvremont i hans hus som inte gick på försäkringen men måste åtgärdas…..så nu  i december betalade jag sista raten som betyder att nu blir det ännu mera över  till resekassan ...ni kan säkert förstå min enorma lycka !!!



Vår årliga Karibien kryssning blir inte av nu i februari för som sagt vattenparken som dom bygger på Bahamas blir klar först till sommaren och den vill vi besöka så om allt går enligt planerna så åker vi på kryssning om ett år och drömmen är att åka med den nyaste/ största  Symphony of the Seas.







Sen kommer jag bryta traditionen att åka till " sommarstugan " i Californien denna höst. Har nu 3 år i rad spenderat 3-4 veckor där och resten av gänget har kommit dit två veckor. Men som sagt nu till hösten blir Michelle högstadie elev så vi skall föröska få henne att komma igång med sin nya skola ( högstadiet) så lugnt som möjligt utan att vi har några längre resor inbokade till hösten. Takten är helt annat i högge än lågstadiet ….men man kan ju alltid åka nånstans på sk förlängda veckoslut eller nån hotellnatt nu och då. Sen då min Usa längtan blir för stor så kan jag fast åka över dit för ca en vecka ensam och hälsa på mina kompisar där.

Jag och Mikko  har semester i augusti och då la jag fram ett litet förslag om vi allihopa skulle åka till Las Vegas innan skolan börjar….men Jaromir skulle ha lust att åka till England eller Dubai.

På julloven har vi aldrig rest för priserna är så otroligt upptrissade  då men på sportloven har vi hittat bra flygpris till Usa då brukar vi kombinera en veckas kryssning och en vecka hälsa på våra kompisar i Florida.

Nu skall ni få höra hur lugnt jag tar det inför resor.....jag flyger i morron och har som sagt inte ännu bokat hotell åt mig . Så nu tänkte jag öppna Booking för att se vad jag hittar...det är så roligt att söka hotell och sen då man hittar sitt drömboende till ett bra pris ....då känner man hur det bubblar av lycka i kroppen.




Nu har jag inget speciellt hotell jag vill bo på därför vågade jag lämna bokandet till sista minuten.....men är det något speciellt hotell jag  vill ha och om det råkar vara säsong...då brukar jag nog boka i go tid. Spännande och se vilket hotell det blir där jag kommer bo på.

Mera om det här i bloggen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar