fredag 18 januari 2019

"Hemmafru"

 Nytta med nöje det kan man prata om då man gör stadsresor. Tycker det är så otroligt roligt att gå runt och fota allt möjligt och  då menar jag att jag/vi brukar gå långa sträckor. Det är super bra mortion att traska runt...skulle vara roligt att ha en stegmätare med sig och på kvällen se hur många steg man gott under dagen då man gör stadsresor.

På solsemestern ligger jag hellre brevid poolen eller nere på dom fina beacherna  och njuter av solen och värmen.

En arbetskompis mätte att på en arbetsdag går vi ca 18 000 steg vi som jobbar på hyttsidan..skulle vara roligt att själv testa och se vad jag går på hela min arbetsvecka.





Då jag är hemma på ledigt så kan jag ärligt säga att där visar jag inte mycket näsan utanför dörren  vinter tid så det är tur att jag har ett jobb där jag går mycket så får jag i alla fall varannan vecka ordentligt med mortion.



Idag var här i Gdansk toppen väder att gå runt och se....solen sken och vid ställen där det inte kom någon vind pust så var det nästan lite vårkänsla så det har blivit många steg idag som jag tagit.

Medan jag traskade omkring så märkte jag hur otroligt mycket nya bostadshus och hotell det byggs här....jag tror dom är på god väg uppåt med sin ekonomi.



Som sagt om man jämför Kaunas och Gdansk så är dom mycket längre framåt här...man ser redan på standarden att här är mycket finare. Sen är den nog så otroligt mysig Gamla stan här i Gdansk ....där blir nog Kaunas långt efter. Skall bli intressant att se hur dom andra ställena ser ut dit Wizzair kommer att börja flyga från Åbo....nya rutter blir Makedonien/Skopje , London/Luton och Polen/Krakow.



Det var verkligen tur att jag skrev mig som club medlem i Wizzair....får rabatt  på alla flygpriser tur/retur  för 5 personer och vi som kommer att flyga ofta med Wizzair kommer hastigt att  få sk " tillbaka" det som jag betalar i årsavgift plus att jag som clubmedlem får  10% tillbaka på priset jag betalat för mina hotellnätter då jag checkar ut.

                       Alltså gamla stan här i Gdans är nog så magisk och fin.




Det blev bra  diskussion på Fb då jag  skrev mitt förra inlägg ...gillar  mycket då folk skriver sina åsikter för vi är alla så olika individer , tänker och gör saker så olika.


Som många lite fundera hur jag kan resa så mycket och lämna familjen då jag just kommit hem från min jobb vecka men det passar vår familj och vi är alla överens om detta. ..men jag förstår att många absolut inte skulle villa ha ett sådant familje liv som vi har och  som tur så är valet fritt hur vi lever vår vardag. Tur att det ännu inte finns lag på hur man måste leva sitt liv utan man  får leva det precis som det känns bäst för en själv.



                                      Kvällen var blåare än blå...inget filter har använts.

Mikko vill inte resa ensam fast han får fara precis när han vill....men han har istället sina hobbyn som han gillar och aktivt går på ( spelar ishockey, bowlar och simmar  varje vecka) . Så han slipper nog också  ut på sina hobbyn ....då sköter jag komersen hemma och nu är kidzen så stora så han kan också fara på sin hobby den veckan jag är på jobb dom klarar sig där hemma någon timme  ensamma. Sen har dom sina bowling tävlingar och ishockey kvällar så han slipper nog också ut och lufta på sig.....inte behöver han hela tiden vara "hemmafru" om ni tror det!!  Sen hans " hemmafru " roll är nog kanske inte helt som vi kvinnor är vana med... i hans schema ingår det ingen städning , tvätta byke eller hålla ordning och reda ....för han har ju en housekeeper som heter Lissu. Oj oj vi är nog  nästan lika crazy som Simpsons family eller familjen Flinta..haha!!

Han är nog den som är mera igång än  mig kan jag lova....för då som jag inte reser så far jag ingenstans utan är bara hemma. 

Nästa lediga vecka skall jag inte ut och resa utan då skall jag vara soffpotatis och mysa  hemma  under pläden, filmer och family time om där är någon hemma .....kanske  kidzen är hos kompisar  och Mikko på jobb men oberoende vad dom  än  har för  program så belägrar jag ändå soffan.





Nästa resa som vi skall på då är vi  ALLA på väg plus två extra resenärer joinar oss....Angelica och hennes kille kommer med. Köper som sagt inte prylar till julklappar utan klappar där man kan göra något roligt för efter julen så dom  får sin julklapp lite i efterskott.

Nu skall jag säga go natt och lägga klockan på ringning så jag inte missar frukosten och flyget hem....har mycket på agendan i morron med gänget därhemma....tro det kommer dofta jul hemma i köket i morron då kidzen vill baka pepparkakor. Sa åt dom förra veckan att det skulle vara roligt att se om vi ännu hittar pepparkakshus i affären (knappast mera) och dekorera dom i sommar till sommarstugor. Brukar ibland köpa och spara pepparkakshus och dekorera som spökhus till Halloween.

Ni skall alla ha ett riktigt härligt veckoslut....det skall jag ha med familyn då jag kommer hem.



  






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar