söndag 20 januari 2019

Familjebubbla




Dags att lämna Polen igen för denna gång och landat på finsk mark igen efter min minisemester i Gdansk.Gick precis som jag gissade ...ingen mottagnings komite´ i dörren...undrar om dom ens saknat mig.

Mikko var inte hemma för han var med sina arbetskompisar på biljard tävling och kidzen hade fullt upp med sina spel. Jaromir ropade från rummet  ..."mojn mamma ..jag spelar med min kompis Nils på data".

Nils satt alltså hemma och Jaromir här och dom hade samma spel uppe där dom spela mot varann....Michelle hade sitt eget favorit  spel igång Moviestarplanet....så det var den mottagningen. Så därför har jag aldrig dåligt samvete att åka bort ....för dom har varit sen små vana att jag är mycket borta hemifrån.



Sen frågade jag om dom ville baka pepparkakor som det var bestämt och då blev det fart på kidzen för tror at en stor del av intresse för att baka var att få äta den goa degen. Så dom bakade lite pepparkakor som dom skall dekorera i morron.






Senare blev det  Usa  och Disney tema kväll här hemma  med hamburgare och pommfritt...slurpsis. Som ni ser på fotona så klädde vi oss i Disney tema....Michelle fick sin mjukis Minnie onepice från Gdansk.








Skrev ju att jag inte brukar shoppa något då jag åker till Gdansk  men nu var det 70-80 % rabatt i dom flesta affärerna i Forum...hittade så härliga mössor åt kidzen och mig själv som jag inte kunde motstå och dom kostade ändast 1.90 e  styck...fyndade åt Michelle en Musse college för ändast 5.60 e. Så det lönas att åka dit i början på januari om man vill shoppa riktigt billig.



Denna mysiga Mickey college åt Michelle kostade ändast  5.60 e och sen fick hon två mössor och Mickey vantar. 





Jaromir blev så glad över sin nya mössa så han glömde ta lappen bort och mössan skulle vara på då han spela.


Nu alla shopparen ...hastigt och boka flyg så åker ni till Gdansk och shoppar ...där fanns mycket fina kläder ännu  på rea.

Hittade inget åt Mikko och då jag sa här hemma att han blev utan gåva från Gdansk så sa han...." Han behöver ingenting...det räcker med att du kom hem lyckligt och väl". Han är nog  orolig då jag är uppe där i luften och visst är det lika med mig då dom brukar komma senare till Usa än mig...visst funderar man alltid. En olycka kan ju hända var som helst och risken är ju mindre uppe i luften men men allt är möjligt då man sätter sin fot i ett flygplan.

Nu är jag då hemma hos gänget och vi är alla mätta och belåtna....Mikko skall 4.30 på jobb så han sover redan och kidzena har simmträningar i morron så dom skall snart lägga sig och jag skall också säga go natt för skall köra dom till Kaarina och sen fortsätta och söka papsen som varit i Pargas och sen tolv tillbaka och söka Jaromir och Michelle från simträningarna, efter det föra papsen hem och åka och handla mat åt honom sen hem och laga mat osv osv ......så visst fan är det skönt ibland att bara få åka iväg ensam på en liten minisemester och ta paus från alla måsten.


Nu gasar vi på igen här hemma tills vår  nästa paus i vardagen. Mikko la redan sina arbetslistor framför näsan på mig då jag kom hem för han känner mig redan så bra att han vet att vi snart skall iväg igen... han vill själv lika mycket iväg som mig och det är ju roligt. Dom skulle mer än gärna ha varit med nu också...men det går inte alltid att få det och passa.

 Tycker det är så roligt då våra kidz har haft möjlighet sen små att få resa och  se världen/olika länder så dom är så otroligt resvana och härliga att resa med. Sköter sina väskor , klarar sig galant i security controllen själv, vågar beställa mat  själv då vi äter på restauranger, klarar sig på engelska ute i världen...är så otroligt glad att jag kunna  visa alla mina tre kidz en massa fina platser runtom i världen....sen får framtiden visa om dom vill fortsätta resa på egenhand.

 Kommer några inlägg om Gdansk här framöver om det är någon som vill se fina bilder.
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar