söndag 27 januari 2019

Jobba ute

 Jag har den här veckan funderat på hur skönt jag har som har ett inomhus jobb i alla fall så här vintertid. Sommartid skulle jag nog kunna byta och fast skura deck varje dag i solskenet och njuta av  den fina utsikten

Vet faktiskt inte var temperaturgränsen går för dom som jobbar ute men nu har det verkligen varit kallt och till och med kommit riktigt köldvarningar.

Före min man började köra buss så jobbade han på Perno varv där dom byggt/bygger  dom stora lyx kryssarena....han jobbade med att svetsa och han sa att det var nog inte alltid så roligt att vara ute i kylan eller då det var regnigt och ruskigt. Arbetskläderna var fuktiga , man blev kall och där skulle du vara ute dina åtta timmar. Men som sagt det var ju bättre än att vara arbetslös för något jobb måste han ju ha då han flyttade från Björneborg ner till Åbo.

Det gick i något skede sämre för varvet och dom började permittera folk och då sökte han till kurs för busschaufförer och han kom in. Efter kursen fick han fast jobb ....så nu får han då med andra ord jobba inne.

Han var faktiskt med och byggde Oasis of the Seas och Allure of the Seas då han jobbade på varvet och minns så bra då vi fick gå ombord på rundvandring hur jag var helt såld för dessa kryssnings fartyg. Redan före jag träffade Mikko så har min stora dröm varit att få kryssa i Karibien.

Minns så väl när  jag sa åt Mikko då att någon gång skall vi kryssa med nån av dessa Oasis klass fartygen och nu har vi då kryssat med tre av dom Oasis 1ggr , Allure 1ggr och Harmony 2ggr och hoppas på en kryssning med Symphony of the Seas i nästa år.

Nu  gör jag sista kryssningen med Grace denna vecka för i morron kväll åker jag hem igen på en veckas ledigt. Börjar kännas att kroppen behöver en liten paus och få vila upp sig....det börjar närma sig sportlov och då kommer vi få jobba igen med högt tempo.

Men fast det ibland är högt tempo så skall jag vara glad....jag får jobba inomhus och på sommaren kan jag inte ha det bättre då jag kan  fördriva mina pauser uppe på soldeck på deck nr12....fina skärgårdsvyer, glimmande blått vatten och sol...vad mera kan jag begära.






Så kan det gå om man är kossa och måste jobba ute

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar