torsdag 17 januari 2019

Belägrat alla 4 dynor på detta hotell

 Landade lyckligt och väl i Gdansk/Polen efter en bra flygtur....säger det igen...nog är det så bekvämt att resa från Åbo till dessa länder här nära än att sitta 11 timmar till Kalifornien och jetlaggad som fan då man kommer fram. Men då jag tycker så mycket om att vara i Kalifornien så är man illa tvungen att flyga så länge.




Pratade med ett par som var här andra gången och som dom sa att det är så bekvämt och smidigt att flyga hit än att ta sig till Tallin...håller helt med ....det är nog så bekvämt och sen behöver man ju nästan ingenting med sig för ett par dagar . Ryggsäcken med som är lätt att kasta på ryggen och thats it.

Från och med november 2018 så får man inte mera ta dragväska gratis på Wizzai ( den har börjat kosta) ändast en rygga får man ta  gratis som mäter 40X30X20.



Då jag kom fram så har jag tagit lite samma tradition som då jag kommer fram till Kalifornen...det brukar bli fast food ( snabbmat) för man brukar vara rätt hungrig då man landar. Brukar ta bussen in hit till Gdansk centrum och stiga av vid Forum och sen blir det Mc Donalds. Efter det strövar jag i lugn och ro mot hotellet som denna gång blev mitt andra favorit hotell här ...PURO.






For via Starbucks och köpte en kaffe som jag tog med så gick jag där i friska luften och njöt och drack kaffe och knäppte lite foton. Just så här skulle alla borde få njuta i den hektiska vardagen ...att bara känna hur stressen rinner ut från kroppen....alltså vilken härlig känsla.

Sen har jag som sagt ingen skillnad att resa ensam ...då njuter jag av resan av bara mitt program och min tidtabell...är vi på två man med Mikko så  njuter vi av vår tumis tid och sen hela familyn så har vi roligt av att få gemensam tid och göra allt möjlig roligt.

Nu som sagt skall jag absolut inte göra annat än bara koppla av....i morron gå runt dit som näsan pekar...sätta mig ner och ta en kaffe , sen tror jag näsan lite skall styra mot shopping mallet Forum. Skall inte shoppa men lite ströva runt  och bara titta utan tidtabell. På kvällen skall jag ut och äta något gott enligt det långa mönstret som betyder att jag skall gotta mig med förrätt, varmrätt och nån smarrig efterrätt. Det är just det här som är så roligt med Gdansk då här är så billigt och jag som är en storälskare av en masa god mat så passar det super bra att komma hit och äta och njuta.

För att inte glömma....att få bo på HOTELL som jag älskar.....ni kan säker se hur ögonen strålar och jag är som en liten unge då jag öppnar dörren till detta fräscha , moderna hotell. Först blir det dom obligatoriska hotell rums bilderna då allt är så fint då man kommer in och efter det kasta sig raklång på sängen bland en massa mjuka dynor ( dessa är en aning för mjuka ) men sover ju ensam i hela stora dubbelsängen så jag har belägrat alla 4 stora dynor bara åt mig själv.....iiiik vad jag är lycklig.



Då inte Mikko och kidzen kunde komma med fast planerna var så från första början så tänkte jag att kanske Angelica ville komma med men hon hade också jobb och svårt att få ledigt.....men nu skall jag efter denna resa försöka få med mig hela familyn till våren. För Jaromir och Michelle säger hela tiden att dom vill att Angelica skall komma med oss och resa. Så tror det skulle bli bra med Gdansk åt oss i vår och komma hit hela bunten på ett par dagars mini semester. Då här är så billigt att äta ute så blir det inte så dyrt om vi kommer hit hela gänget och gottar oss för några dagar.




Överallt här i centrum och gamla stan så hedrar dom minnet av Polens borgmästare som blev mördad på måndag.


Men först skall jag njuta av denna resa här och nu innan jag börjar planera följande resa.....men jag är som många andra passionresare att det måste hela tiden finnas något inbokat i kalendern som man har att vänta på..... så får se om jag hinner hem innan jag meddelar åt familjen när vi skall komma hit nästa gång.

Nu ligger jag och äger heeeela dubbelsängen för mig själv , lyssnar på bra musik , sjunger , bloggar och räknar nästan timmarna att få gå ner och gotta mig i morgon bitti till färdig dukad smaskig frukost... måste igen en gång nypa mig i armen och säga ...iiik vad jag är lycklig av allt jag får uppleva och vara med om.






Men jag har bara mig själv att tacka  att jag kan göra dessa äventyr...glad att jag har ett jobb att gå till, att jag får vara frisk och kan jobba  och att jag tycker om att jobba annars skulle jag snällt få sitta hemma och se på alla dessa härliga platser /länder via Google istället att få se dom live.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar