tisdag 8 januari 2019

Så firade vi nyårs afton




















Hur tyckte vi om att fira ny året i Kaunas...det var roligt att prova på något nytt. Jag har en gång tidigare firat utomlands ett ny år och det var i Usa för länge sedan. Jaromir sa att det skulle vara roligt att fira varje ny år i nån ny stad då vi såg på google bilder med en massa fina fyrverkerier från dom stora städerna.







För mig skulle det passa bra att fira ny år i olika städer men det som lägger käpp i hjulet är att ofta resorna och hotellen  är jätte dyra under jullovet så därför har jag inte ens tidigare tänkt på att fira ny året utomlands.



Vi började ny års kvällen med middag på hotellet som kanske inte riktigt var som vi tänkte oss. Vi hade bokat bord till klockan 21 så vi kom i god tid dit och blev förda till vårt bort. Vi hade också förhandsboka vår mat så dom visste hur många skulle äta vilken sorts mat.




Så kom då servitrisen och tog emot dryck beställningen som blev vishy och Cola till kidzen och den kom snabbt. Sen satt vi och väntade på förrätten ( sallad) och vi fick vänta nästan 1 timme på  förrätten fast vi hade förbeställt maten. Sen tog det igen nästan 1 timme innan vi fick vår varmrätt som tyvärr var rätt så kall. Men vi orkade inte säga till om det för vi kunde ju inte sitta där hela kvällen och vänta på mat.



Sen då aldrig efterrätten börja dyka upp så tappade jag tålamodet och for och sökte upp en servitris och sa att vi inte har så mycket tid mera för vi skall hinna gå till torget och se på fyrverkeriet och laser showen kl 00.00. Så klockan var ca 23.15 då hon äntligen kom med efterrätten till bordet som tyvärr inte smakade något speciellt.
Så när vi väl hade betalat så fick vi verkligen bråttom och rusa till rummet och byta till varma kläder och sen med raska steg rusa till torget för att hinna till tolv slaget.



Har ätit mycket godare mat än vad vi åt på ny års afton och servicen var nog inget att hurra för....inga glada trevliga servitriser där inte. Säkert sura för att dom måste jobba på ny årsafton.

Men om middagen var en flopp så var fyrverkeriet och laser showen topp!!




Vädret var rätt så kallt på ny årsafton men det kom ingen snö eller blåste så det var fint att titta på detta fyrverkeri spektakel plus att dom hade en Dj som spela och mixade en super laser show. Var nog ett av dom finare ny års fyrverkeri som vi sett.



Sen var det så kul då dom hade Dj som spela fast hur länge där på torget ....folk hade stämningen på topp fast vädret var rätt kyligt ....dom dansade och hade hur roligt som helst.

Så det var en kul grej att få ta emot det nya året  2019 i Kaunas.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar