tisdag 15 januari 2019

Skithus och Flygande Jakob

Finns inget värre än då man går på skithuset och där stinker piss...tycker att det borde vara lag på det att om man inte prickar rätt så sätt dig för fan ner och pissa eller städa själv efter dig.



Men nu är då problemet åtgärdat....hann inte städa toan igår så idag har den blivit skrubbad från golv till tak (nästan ) och man kan med andra ord säga att där doftar riktigt gott. Tvättat toa mattan och alla små handukkar så nu är där nog så rent och fint.


Det har kommit ny doft så den måste jag prova...oj vad sängkläderna och kläderna doftar gott.

Sen hade jag inte så mycket julpynt detta år så det var lätt att plocka undan och nu pryder det tulpaner lite här och där i vårt hem istället för julstjärna och hyasinter.
Köpte lila tulpaner till köket och i vardagsrummet har jag vita...oj vad det piggar upp.
Köper alltid färska blommor då jag kommer hem på ledig vecka.





Sen brukar jag också då jag kommer hem försöka planera maten att det räcker hela veckan då jag är hemma för jag orkar inte springa varje dag i affären och köpa mat. Men skulle den inte räcka så far nog Mikko mer än gärna och köper mat ...han kan fast rusa i matbutiken varje dag medan jag hellre vill planera flera dagar famåt vad vi skall äta.

Idag lagade jag lite mera sallad som kommer räcka några dagar ...kidzen gillar köttfärsås och potatis och det lagade jag också lite mera så det kommer räcka några dagar....den maten uppskattas också av deras kompisar som brukar dyka upp här efter skolan.

Åt Mikko och mig lagade jag Flygande Jakob...nu brukar jag inte laga flera maträtter varje dag utan vi brukar nog alla äta samma mat . Men idag blev jag så sugen på Flygande jakob och det är en rätt som tyvärr inte kidzen gillar så därför blev det en maträtt åt dom och en åt oss.

Hur många av er har ätit den maträtten....Flygande Jakob...sträck upp handen. Sorry kan inte se hur många uppsträckta händer....men ni som INTE sträckte upp handen så rekomenderar jag att prova denna maträtt.

Kommer inte att skriva in receptet här ...ni fär  det bäst om ni googlar.... Flygande Jakob.

En del brukar koka riset skillt men själv tycker jag om att blanda  salta nötter ,bacon, kyckling och ris i formen ...sen täcka med tunna banan skivor skurna på längden och till sist täcka över allt med vispad grädde blandat med chilisås. plus att jag ännu strör över lite salta nötter då jag tar ut den från ugnen.

Lagade så mycket så jag får smaska i mig i morron ännu av denna maträtt ...slurpsis så gott.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar