tisdag 22 januari 2019

Så här kort är min arbetsväg

 Tror ingen har undgått att vintern verkligen kommit till Finland nu...brrrr. Inte min grej alls.

Facebook statusar där det visas att tempen ligger på -20 och dagstidningarna ropar ut köldrekord i Vihdis hade dom mätt idag -33....nog kan man verkligen börja prata om att det är kall.

Igår var första sidans nyheter på Iltasanomat " Så här mycket har elpriserna stigit " och mera skall dom väl ännu stiga så det är nog säkert inte så roligt just nu för dom med stora hus och elvärme.....där rasslar det nog på ordentligt i mätaren om man inte vill sitta inne och frysa. Nuförtiden finns det ju så otroligt fina och bra öppna spisar som verkligen ger och håller värmen länge. Men man skall ha ved och någon som har möjlighet att sitta och elda hela dagan om man vill spara in på elräkningarna.



Glömmer aldrig då jag träffade Mikko och for till  Björneborg...han bodde i ett gammalt trähus och där var kallt som fasiken vintertid...satt alltid framför öppna spisen och värmde mig och han kom med ett par yllesockor och en filt. Sen när han kom till Åbo och hälsa på så kunde han inte förstå att vi hade så varmt i vår lägenhet. Minns då han på heltid flyttade till Åbo och verkligen insåg hur varmt och skönt vi hade.

Likaså så nu i den lägenheten vi bor så har vi nog så otroligt varmt och skönt vintertid passar mig bra för jag älskar värme. Vi har ju fjärrvärme så våra batteri är på fullt hela tiden. Jaromir har nästan alltid bara shorts på inne och inte har vi andra så mycket mera vi heller för som sagt vi har så varm och skön lägenhet.

Frågade här om dagen av Mikko att vad vi betalar i elräkning för räkningen kommer åt han....så han svarade att vi har 20 euros elräkning i månaden och då bor vi i en 4:a så inte kan vi klaga inte.

Idag lägger jag nog igen ett plus till att jobba på sjön....behöver inte kolla vädret på kvällen och fundera om bilen startar på morgonen, inte heller stå där och putsa och skrapa rutorna. Har varit med om det då jag jobbade iland ...hade ingen elstolpe så jag fick bilen uppvärmd , inte heller något varmt garage utan man fick gå ut och starta upp bilen lite tidigare innan jag skulle iväg och medan så for jag in och klädde hela jäkla vintermunderingen på två små kidz och mig själv..... plus ofta då jag hade fått dom påklädda så kom det...." mamma jag vill kisa"....puh !!!!

Nu har jag sen dess svängt många blad i livets bok och har det nog så bra nu och med tanke på min arbetsväg så har jag absolut inget att klaga på vaknar inte mycket tidigare förrän jag skall på jobb och så är det bara att ta morgontvätt , kläderna på , öppna hyttdörren  och så är jag på jobb. Har det varmt och mysigt i mitt hem nr 2 och hur mycket värme jag än använder så kommer det ingen elräkning här inte.

Här är min arbetsväg ...öppnar dörren från min hytt och så är jag på jobb !!!

Inga mera mornar med små kidz som lägger sig på tvären och gapar och skriker ...
" vill inte "   och själv  kämpar man så svetten sprutar att få dom till bilen ...ser på klockan ...gasar genom stan...in med dom på dagis...gasade till jobbet och så fortsatte det hela veckan.. de var då ...nu är nu. Har gjort denna rulians i två etapper så nu njuter jag nog så att kidzen börjar vara stora och självständiga.

Det börjar sakta bli min tid och jag kan börja sjunga ..." min bästa tid är nu ". Många i min ålder har haft sina barn stora  länge redan och njutit av egen tid ..men nog blir det min tur också.

Nu allihopa skall ni gosa in er i en pläd , elda i öppna spisen ( om ni har ) och njuta av soffan ....vi går mot bättre tider ...snart snart har vi redan våren här och mycket varmare än idag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar