onsdag 21 december 2016

Små detaljer från vårt hem i julskrud

Mera jul här på bloggen.....en del tycker väl att "sluta nu för fasen med jul och Las Vegas"....men noup inte ännu!! 
Men idag blir det inte fån Vegas utan idag blir det ett inlägg från vårt mysiga hem ...lite foton av lite juldekorationer som jag plockat fram denna jul.

Jag tycker som ni vet om att pynta och fixa och trixa .....i år igen är det den vita färgen som dominerar i mitt julpynt.Känns bra färgval då det är så mörkt och dystert där ute...blir en så ljus och stilren stämning här inne...och sen mina härliga stjärnor som lyser upp så fint.
Tycker att det är så mysigt att ha stjärnor hängande i fönstren men i år är dom som lampor på bordet och som golvlampa...passar bra det också.

Lite sitter jag ännu och velar att skall jag faktiskt inte ha gran i år .....men det ser nog ännu ut som dom små dekorations granarna räcker i år.
Känns lite konstigt utan den stora granen men nog kommer julen för det.

Idag var jag och köpte det sista i matväg förutom skinkan som söks i morron.Igen gick jag runt och såg på folkmassorna hur dom beter sig så här före julen...skrämmande det här köpande.För att det kommer en dag som heter julafton så blåser folk iväg med så mycket pengar och kanske lite mera en dom har råd med...sen funderar dom i nästa år hur dom skall få hela julen finansierad.

Visst förstår jag att det är en viktig dag för alla köpmän ...men men...

Själv har jag faktiskt ändrat mycket på mitt julfirande...sen många jular tillbaka så har jag kastat bort ordet stress från mitt ordförråd...julen kommer ändå.
Julkort skickar jag tyvärr inte mera....mängden ökade och ökade för varje år och till slut blev det en sådan summma med kort + frimärken att vi köper en stor del av julmaten för dom pengarna.

Julklappar köper vi i passlig mängd och unnar oss hellre resor.Skulle kidzen vara större så skulle vi bara ha resor som julklapp men nu tror dom faktiskt på julgubben ännu så den glädjen vill jag inte förstöra men det räcker men lite små paket...och sen förklarar vi så bra vi kan att vår kommande resa är hela familjens julklapp och då har vi tid tillsammans att ha roligt,äta gott och se en massa fina platser ...en julklapp som är mera värld en en massa  prylar som skall rymmas in i skåpen!!!

Sen jag lämnade julstressen åt sidan så brukar jag ännu ha  tid att kvällen före julafton eller  julaftonsmorron en sväng besöka affärerna....vi bor ju 5 min från köpcentret Skanssi och vet ni vad .....man får super fina julblommor,julgodis m.m allt för halva priset på julaftons morgonen eller kvällen innan.....låter i en dels öron crazyt att rusa till affären på julaftonsmorgon....men det passar superbra för mig och där blir många jyyron över så resespargrisen också får julmiddag!!!

Ja gott folk alla har vi våra egna system och traditioner till julen och man skall göra precis så som man själv vill och det känns bäst....ni skall alla ha en god väntan på julafton.I morron skall jag visa min julpyntade balkong.




























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar