onsdag 28 december 2016

Vår familjs julafton!!

Jag vet att vi börjar närma oss ny år och alla börjar va trött på allt vad julen heter men men här får ni ännu nöja er med lite julstämning på bloggen.

Julafton var just så som jag/vi ville ha det lugnt och skönt.Julbastu hade vi på dagen och sen var det dags  att fixa med julmaten och duka fram och sätta sig ner och äta av all den goa julmaten som hör julen till....gissa om jag hade väntat att få julmat.Hade inte förrän julafton ätit nån julmat alls ..så ni kan gissa att jag njöt av allt som serverades.

För kidzena var  inte julmaten det viktigaste utan det var nog julgubben.....oj oj vad det var en lång dag för dom....själv tyckte man ju timmarna rusade iväg.
Vi var rätt så sent ute med julgubbe...vi hade ju tänkt att han bara lämnar julklapparna  medan vi badar bastu.Men dom väntade så mycket att han skulle komma i år ...för i fjol gjorde vi också så att han hade varit på besök då vi badade bastu ..så i år sa J ...." att kom ihåg att vi snabbt badar bastu så vi hinner se julgubben".

Så vi bestämde att okey...vi måste snabbt hitta en julgubbe och tur så ställde Mikkos en arbetskompis upp och skulle komma som julgubbe....vi hade just passligt ätit så ringde dörrklockan och där stod farbror julgubben.
Men nog märker man ju att dom inte riktigt tror på julgubben men ändå vill tro....för J sa i ett skede...."det liknar pappas arbetskompis som bor här nära oss"....men då klapparna började delas så glömde han nog bort vem som egentligen var julgubbe.

Alla verkade vi ha varit snälla och fick sådant som vi hade önskat oss....och till slut var det bara att kasta sig på soffan och slöa ...för det hör nog julen till.

Så var denna julen förbi för i år och snart har vi ett nytt innehållsrikt år på kommande.
Hoppas ni alla hade en lugn och fridfull jul med era nära och kära.Sen finns det ju dom som inte har nån när och kär men hoppas också dom hade en fridfull jul.

Nu ser man att vardagen redan börjat komma igång ..folk har hittat tillbaka till vardagsrytmen och för våra kidz så är det redan skola igen på måndag....dom hade kort jullov detta år.Men så fort som veckorna går så har vi ju snart ledigt igen...sportlov/vintersemester!!





Mätta och belåtna!!!
Älskar dessa små cocis flaskor!!

Köpte min egen julklapp i Usa..älskar deras mysdresser där i alla olika färger och motiv!!


Tyckte paketet kändes lite tugnt....





.....såg någon text inne i chokoasken....
...tadaaa just en sådan jag önskat mig...tack  (jul)gubben!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar